Audi 0: evt zwakke punten

Bouwjaar: 2006

wij overwegen om een Audi A6 1.9 Avant TDI 130 pk oktober 2001 met ca. 230.000 km op de teller aan te schaffen. Ik wil graag weten wat evt. problemen / zwakke punten zijn.

gr.

Maurice

mauki

Geplaatst door mauki (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 0? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

Fredo (0), 18 jaar geleden

Zeer goede auto's. Zwakke punten... Enige wat ik eigenlijk ken is de stofhoezen van de aandrjfas. deze verslijten nogal snel. Draagarmrubbers is volgens mij niet meer bij deze wagen een zwak punt. Turbo heb ik ook wel eens gelezen. Algemeen zeer goede wagens. Succes met de aankoop...

Frederik

Santa (0), 18 jaar geleden

BE AWARE OF THE CAMSHAFTS !!!!! Zijn nogal probleempjes mee geweest door een te zachte legering van de slepers. Latere nokkenassen waren beter. Dealers en importeur weten hier van............

Fredo (0), 18 jaar geleden

Santa, was dit niet alleen het probleem bij de 2.5TDi???
Frederik

Dead Silence (0), 18 jaar geleden

Het probleem van te zachte legeringen van de slepers doet zich alleen voor bij de 2.5 TDI van voor 2002. Niet bij de 1.9 TDI.

mauki (0), 18 jaar geleden

Gelukkig hoor ik niet veel grote problemen. En inderdaad dat van die nokken assen is alleen bij de 2.5 TDI.

Bedankt voor de reacties.

Maurice

Santa (0), 18 jaar geleden

Sorry, jullie hebben gelijk. Ik ging er automatisch vanuit dat het een 2.5 betrof.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

[quote=mauki]Gelukkig hoor ik niet veel grote problemen. En inderdaad dat van die nokken assen is alleen bij de 2.5 TDI.

Bedankt voor de reacties.

Maurice[/quote]
hallo mauki..

de audi A6 uit die bouwjaren zijn vrijwel probleemloos, echter history speelt daarbij een grote rol, verwacht van een 130PK in een A6 geen wonderen, kwa gevoel een 2.5 TDI die op de handrem door het leven moet.. het houd dus niet over... MAUK

overweeg ook mee de kosten van het onderhoud die zo'n auto met zich meebrengt, mijn ervaring met een aantal A6 rijders is, vaak zegt men ik rij een dikke A-6 met vaak een magere portomonee, de B-betalen roept men dan ook veel minder snel met als gevolg de letter J-janken...

paul,

mauki (0), 18 jaar geleden

Hallo Paul,

Wat versta jij onder "de onderhouds-kosten", wat kost bijvoorbeeld een beurt? Hoe ligt het onderhouds interval? 30.000km ? Zijn die onderhoudskosten veel hoger dan een 110PK passat van 12-1997?

gr.
Maurice

Santa (0), 18 jaar geleden

Mauki, bij de VW-dealer krijg je koffie in een plastic bekertje, bij de Audi-dealer in een kop met schoteltje. Gaat het je al iets dagen...?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 0 of stel zelf een nieuwe vraag.