Audi A3 1.8 20V: "Flapperend" geluid tussen 2000 en 2500 toeren

Bouwjaar: 1997

Ik heb last een flapperend geluid,wat volgens mij onder de motorkap vandaan komt(bestuurds kant). Dit klinkt alsof er een blaadje in je aanzuigbuis naar je luchtfilter zit, maar dit is niet het geval. Ik dacht eerst dat misschien de afdichtingsrubbers tussen de verschillende delen van de aanzuigbuis gescheurd waren, en dit naar binnen werd gezogen. Heb deze vervangen maar nog steeds dat irritante geluid tussen 2000 en 2500 omw/min. Daaronder en daarboven hoor je niks, heel vreemd! Wie weet raad...

Dekker_l

Geplaatst door Dekker_l (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Niet toevallig de multiriem waarvan de veerspanner vastgerot zit?
en hierdoor de riem gaat klapperen

Heb ik recent ook last mee gehad, kruipolie en met een bacho heen en weer rommelen was een uitkomst


Groeten,
Harry

Dekker_l (0), 20 jaar geleden

Nee, deze is pas helemaal vervangen, tegelijk met de riem. Ook zit de riem niet aan de bestuurderszijde, waar het geluid vandaan komt. Als je op de passagierskant zit, dan hoor je het geluid niet.

audia4 (0) PRO, 20 jaar geleden

Sorry, ging uit van A4 en die staat langs. Kunt ook nog kijken of de aluminium hitteschilden van de uitlaat allemaal vastzitten en nog intact zijn. (hoewel deze ook deels aan de bijrijderskant zitten) Ook kan het zijn dat de kabel van het schakelmechanisme ergens tegenop rammelt. Conttroleer ook eens of de motorophangrubbers en steunrubbers in tact zijn.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.