Audi A3: Monotoon geluid bij rustig optrekken vanuit stilstand

Bouwjaar: 2000

Hallo,

Ik heb een A3 1.9 TDI, 90pk uit 2000 met inmiddels 165.000 km op de teller. Als ik vanuit stilstand optrek als de motor koud is, hoor ik vaak een monotoon geluid dat aanhoud totdat ik een snelheid van 5 tot 10 km/uur bereikt heb. Dus alleen op het moment dat ik snelheid ga maken. Als de motor warm is (90 graden) heb ik nergens meer last van. Ook beïnvloedt het geluid het rijgedrag niet of merk ik bijzondere dingen op. Als ik vol gas optrek vsanuit stilstand hoor ik ook niets. Alleen als ik "voorzichtig / rustig" optrek. Bij langzaam versnellen of vol gas in hogere versnellingen heb ik ook geen problemen.

Het geluid lijkt niet op dat van een slippende V-snaar of iets dergelijks. Volgens de garagehouder is het dit ook niet, maar lijkt het meer op een slippende aandrukrol in het motorblok. Kan dit? Ik hoor het wel.

Greetz,
Dead Silence

Dead Silence

Geplaatst door Dead Silence (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan5047 (0) PRO, 20 jaar geleden

Het kan inderdaad een spanrol van de distributie zijn. maar hoor je het geluid ook bij koud stationair draaien van de motor?
om er zeker van te zijn dat het geen V snaar is kan men bij stationair draaiende motor teflon sprai op de snaren spuiten verandert het geluid dan dan is de oorzaak de v snaren
(vsnaren hoefen niet te slippen kunnen ook in de poeli hoorbaar zijn)
succes jan

Dead Silence (0), 20 jaar geleden

Hallo Jan,

Bedankt voor je reactie. Ik hoor het geluid NIET bij stationair draaien van de motor. Alleen bij optrekken vanuit stilstand gedurende 1 seconde. Dus alleen op het moment dat de motor vanuit stilstand vermogen gaat leveren. Dus van een snelheid van 0 km/uur tot de stationaire snelheid in de 1e versnelling.

jan5047 (0) PRO, 20 jaar geleden

is het toch geen druklager wat je hoort ( zit in de koppeling)
als je het geluid hoort wordt dan op het moment de koppeling bedient)
succes jan

Dead Silence (0), 20 jaar geleden

Hallo Jan,

Inderdaad, het geluid is te horen als ik de koppeling laat opkomen (in de 1e versnelling vanuit stilstand)

Dead Silence (0), 20 jaar geleden

Jan,

Als het de druklager is, hoeveel moeite kost het om dit te verhelpen. Kan er iets worden bijgesteld of moet er een nieuw druklager in? Help deze leek eens. Alvast bedankt.

jan5047 (0) PRO, 20 jaar geleden

Dan is het een druklager vermoedt ik of het moet een lager in de bak zijn? maar dat vermoedt ik niet want dan moet je het langer horen
volgens mij hoor je het geluid als je de koppeling oplaat komen
dan wordt n.m het druklager belast
verniewen is een optie maar als het niet erger is zou ik mij daar geen zorgen overmaken.
gr jan

jan5047 (0) PRO, 20 jaar geleden

verniewen is de enige optie dekosten?? versnellingsbak moet gedemonteerd worden.
gr jan

Dead Silence (0), 20 jaar geleden

Hallo Jan,

Bedankt voor je snelle antwoorden. Voor zover ik kan beoordelen wordt het niet erger. Soms heb ik er helemaal geen last van. Het is alleen vervelend als je weet dat er iets niet goed zit.

Stel dat ik een nieuw lager wil laten plaatsen (ervan uitgaande dat dit het probleem is). Hoeveel zal dat gaan kosten denk je? Bedankt voor je antwoord.

Dead Silence (0), 19 jaar geleden

http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

VWs hebben er ook last van....(natuurlijk)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.