Audi A3: geen reactie op volgas pedaalstand

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo,

Bij mijn vader zijn A3 dient zich het volgende probleem voor,als ie het gaspedaal helemaal intrapt gebeurt er niks en zodra ie weer een beetje "lift" begint de motor pas een beetje vermogen te leveren. Nou weet ik uit eigen ervaring maar dat is een tdi dat de luchtmassameter dan defect is nou vraag ik me af of dat bij een benzine ook het geval kan zijn of heeft ie geen luchtmassa meter??

Mvg J.Straatmans

J.Straatmans

Geplaatst door J.Straatmans (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

ja jeroen dat zou kunnen maar laat eerst het storingsgeheugen uitlezen.

groetjes jan.

J.Straatmans (0), 17 jaar geleden

Hallo Jan,

Dat heb ik hem ook gezegd en hij heeft al een afspraak gemaakt voor het uitlezen,ik heb hem ook al verteld dat ie niet moet schrikken van de prijs van zo'n LMM altans die voor de TDI's zijn niet goedkoop dus zal voor de benzine uitvoeringen wel niet anders zijn.

Gr Jeroen

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

jeroen voor de diesels valt tegenwoordig mee die zijn ruil kosten nu 90 euro voor de nenzine uitvoering weet ik het niet of die er ook in ruil zijn.

groetjes jan.

J.Straatmans (0), 17 jaar geleden

Hoi Jan,

Ik zal het wel horen van hem,ik heb voor mijn eigen (de tdi) al 2 bosch LMM verbruikt in 2 jaar tijd,heb er nu een pierburg in en die werkt nu al bijna 2 jaar zonder problemen,zijn die er eigenlijk ook voor benzine?

Gr Jeroen

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

Benzine alleen origneel of exact hetzelfde type (onderdeelnummer) van bosch gebruiken.

Luchtmassameters zijn zowel bij bosch als bij de dealer voor benzinemotoren als ruildeel te krijgen. reken rond de 90€ ex inbouw.

J.Straatmans (0), 17 jaar geleden

Mijn vader is vandaag naar de garage geweest maar de monteur geloofde hem eerst niet dat ie zei dat de luchtmasa meter defect is,monteur zei is vast iets met de koppeling??? Testrit gemaakt en toen kwam ie er achter dat het inderdaad niet de koppeling was.Toch maar uitlezen maar geen storing in het geheugen. Na veel wikken en wegen en zekeringen controleren toch maar luchtmassa meter verwisselt en jullie raden het al....probleem opgelost!!!

Bedankt voor de info en tips.

Gr Jeroen

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

ach, ze willen er bij een benzine vaker niet aan dat het de LMM is, maar net als bij de dieselversie, het ding vervuilt wat en de warmtefilm gaat ook achteruit (slijtage), daarmee het meetresultaat ook.

Lekker dat ie het weer goed doet. succes

willemhs (0), 17 jaar geleden

Ik heb geen problemen, maar kun je de lmm ook preventief schoonmaken?

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

nee dat heeft geen zin goed is doed en als hij niet goed is helpt schoonmaken maar even en dan moet je als nog een andere.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.