Audi A4: Gloei bougies doen het niet

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI AHU

De gloeibougies van m'n A4 doen het niet. Gloeibougies direct op accu gecontroleerd, doen het goed. Zekeringen zijn allemaal OK. Dus het een en ander doorgemeten, uiteindelijk ben ik tot het volgende gekomen:
- ik heb het relais (202) verwijderd en de spanning direct doorgelust, dan krijg ik wel spanning bij de gloei bougies. Dus kabelbreuk uitgesloten
- ik heb het relais vervolgens aangestuurd direct met de accuspanning (en de voedingsspannings dus wel gewoon van de insteek positie van het relais gepakt), en dan krijg ik ook spanning bij de gloeibougies (het relais klikt dan ook harder om dan als die gewoon ingestoken zit)
- prik ik het relais er normal in voel ik hem klikken bij contact omzetten maar dus geen spanning bij de gloeibougies. De stuurspanning naar het relais toe na het contact omzetten is 8-9 V.
- had er al een nieuw relais in gezet maar zonder resultaat dus

Heb wel meer getest maar dit zijn denk ik de belangrijkste resultaten.

Enig idee wat het kan zijn? Komt de aanstuurspanning van het relais direct van ECU (dan wordt het mogelijk een kostbaar probleem dus)?

Bedankt voor tips

roel78

Geplaatst door roel78 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Meestal schakelt een ecu de massa voor het relais en is de stuurspanning permanent.
Heb je met meer dingen problemen? Of alleen maar dat relais?

roel78 (0), 14 jaar geleden

Ok, daar had ik nog niet aan gedacht. Met contact aan/uit/aan/uit wisselt de stuurspanning ook van 0 naar 9 V maar dat kan natuurlijk net zo goed van het contact komen. Ik zal de weerstand over de massa eens meten op dezelfde manier of stuurspanning meten als de motor loopt.

Verder overigens geen problemen.

Wat ik verder nog vergeten ben te melden, de zekering van 80A is behoorlijk warm geworden (luchtbellen in plastic en metaal aangetast door vonken), mogelijk een aanwijzing. Is inmiddels vervangen.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Normaal zekert die 80A zekering alleen de stroom van de gloeibougies. Niet de stuurstroom van het relais.

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Wat nu als je de temp sensor even los haalt, gloeit deze dan wel ?

Boven de 5 graden gloeit hij ook niet n.l.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.