Audi A8: Goedlopende a8 wil niet starten na lege accu

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorinhoud (cc): 3700, Vermogen (kw): 169

Hallo,

Sinds enige tijd ben ik de eigenaar van een audi a8 3,7 v8. De Audi heeft het altijd prima gedaan. Nooit problemen mee gehad.

Maar dan... Ik rijd met de Audi naar het station om naar mijn werk te gaan. Niks aan de hand, start prima loopt mooi. Dan kom ik terug van mij werk en wil weer naar huis rijden. Maar er gebeurt niks. De hele accu is helemaal leeg. Audi aan de startkabels gehangen en even gewacht totdat er weer wat stroom in de accu zat. Dan wil ik de Audi weer starten. Allereerst leek alles normaal te zijn en liep de motor weer. Tot op het moment dat ik weer gas geef en de motor ineens minder toeren begint te maken. Dus ik laat het gas los en hij loopt weer mooi stationair. Maar niet voor lang. De motor begint uit zichzelf steeds minder toeren te maken en slaat uiteindelijk af. Hoe vaker ik de motor probeer te starten hoe slechter hij loopt tot het moment hij helemaal niks doet en alleen de startmotor draait.

Nou hebben we tijdens de zoek toch naar het probleem de carter ontluchtingsslangen vervangen omdat we zagen dat die helemaal op waren. Maar goed dat was het probleem niet. Het probleem is dat hij sinds dat de accu helemaal leeg is niet meer wilt starten.

We hebben al een aantal dingen geprobeerd. Bij het uitlezen van de motor zijn geen rare dingen te zien en ook zijn er geen foutcodes te vinden. Ook voordat dit probleem zich voordeed waren er geen foutcodes aanwezig.

De grote vraag is waarom wil hij niet starten terwijl hij het al die tijd gewoon heeft gedaan.

Ik ben opzoek naar een liefhebben of een echte audi a8 d2 kenner die weet wat eventueel het euvel zou kunnen zijn. Tuurlijk kunnen we alles gaan vervangen en dat vind ik ook geen probleem. Maar waarom? De auto deed het prima! Geen foutcodes, helemaal niks.

snoepzakje15

Geplaatst door snoepzakje15 (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

harry4203 (400) PRO, 7 jaar geleden

waarom is de accu leeggelopen? is de dynamo niet stuk en heb je gewoon zo weinig spanning dat het eea gewoon van slag is?

asx (0) PRO, 7 jaar geleden

eerst voor geode accu spanning zorgen.
Dan live uitlezen en om te beginnen kijken of de startonderbreker vrijgegeven wordt en of er een motortoerental binnen komt met het starten

snoepzakje15 (0), 7 jaar geleden

Dat zijn inderdaad leuk vragen, maar dat is niet waar ik naar op zoek ben. De audi liep goed en de accu heeft weer voldoende spanning aangezien hij volledig is opgeladen. Tuurlijk kan de dynamo kapot zijn, maar waarom loopt de audi dan niet als hij volledig is opgeladen en constant wordt bijgeladen door een acculader?

snoepzakje15 (0), 7 jaar geleden

Zoals ik in mijn bericht al zei, er is niks raars te vinden bij het uitlezen. Gezonde accu spanning, gewoon toerental bij starten. Alles zou moeten kloppen.

kaleido 1 (1355) PRO, 7 jaar geleden

Zit je uitlaat niet verstopt ? als je hem een half uur laat staan , slaat hij dan wel weer aan en begint het verschijnsel van voor af aan ?
Ik weet dat de accu leeg was en is de link er niet ?

snoepzakje15 (0), 7 jaar geleden

Uitlaat verstopt? Nee echtniet, wat moet er in vast zitten dan? Nee hij loopt nu helemaal niet meer. Starten maar geeft geen kick. En als de uitlaat verstopt zou zijn, had ik dat wel eerder gemerkt toch? Lijkt me sterk dat de uitlaat verstopt gaat zitten van stilstaan.

voyager (0), 7 jaar geleden

Bedoeling van vraag van kaleido is of er een onverlaat toevallig je uitlaat tijdens het parkeren bij het station iets in je uitlaat gestopt heeft zodat die nu onvoldoende/geen doorlaatvermogen van uitlaatgassen heeft.Zodoende gaat de motor van je auto als je gas geeft slecht lopen totdat die uitvalt.

snoepzakje15 (0), 7 jaar geleden

Uitlaat is niet het probleem, helemaal schoon

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.