Audi A2: Haperende motor

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik heb mijn Audi A2 1.4 laatst naar een Audi-dealer gebracht omdat de motor haperde en schokkerig optrok. Daarnaast brandde er een waarschuwingslampje op het dashboard dat verwees naar problemen met het motorblok. Deze klachten hadden te maken met de gasklep, zo begreep ik van de dealer.

Al bij het wegrijden vertoonde de auto exact dezelfde klachten als voorheen en ging vrijwel gelijk het waarschuwingslampje weer branden. Een aantal dagen daarna heb ik de auto opnieuw ter reparatie aangeboden.

Deze keer heeft de auto enkele weken bij de dealer gestaan. Uiteindelijk bleek deze keer het probleem bij de verstuivers en het regelapparaat te zitten, althans dat werd mij verteld. Voor een kleine 2000 euro zou de auto het weer goed doen.

Helaas bleek al snel dat de problemen wederom niet verholpen waren. Sterker nog, het was er erger op geworden. De motor haperde niet alleen meer, maar viel tijdens het rijden compleet uit. Kort daarna heb ik mijn auto voor de derde keer ter reparatie aangeboden.

Deze keer zou het probleem zitten in een draadbreuk ergens in de auto. Om dat op te lossen moest de kabelboom vervangen worden, maar dan was het vrijwel zeker dat de problemen verholpen zouden zijn.

Helaas bleek ook dit niet het geval te zijn. Inmiddels zijn we vanaf de eerste reparatie tot nu 7 maanden verder en heb ik de auto weer teruggekregen: het probleem kan niet gevonden worden. Het blijkt 'm dus ook niet in de kabelboom te zitten.

Motor hapert en schokt nog steeds, vooral bij het optrekken. Dan gaat ook het 'motorblok' lampje op het dashboard weer branden. En met een beetje pech valt de motor ook af en toe compleet uit, ook tijdens het rijden.

Enig idee waar dit nog in zou kunnen zitten?

MJ25

Geplaatst door MJ25 (0) , lid sinds 11 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A2? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 11 jaar geleden

pfff,hoop niet dat je dat (allemaal) hebt hoeven te betalen...
Weet je ook een storingscode die de dealer heeft uitgelezen?

MJ25 (0), 11 jaar geleden

Helaas weet ik niet wat de storingscodes zijn. Ik heb wel een rapport van langer geleden; het probleem bestaat al langer, maar leverde pas een paar maanden echt serieuze problemen op. In dat rapport kom ik de volgende codes tegen:

16646 (injector 1 kortsluiting naar B+)
16652 (injector 1 kortsluiting naar B+)
16706 Motorsnelheidssensor ingangscircuit geen signaal

En dan nog wat meldingen die betrekking hebben op de remmen en de airco. Maar die zijn volgens mij niet relevant. Ook van deze meldingen weet ik niet zeker of ze betrekking hebben op het probleem, of naar een oplossing leiden. Ik mag aannemen dat de Audi-dealer alle foutmeldingen heeft nagelopen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A2 of stel zelf een nieuwe vraag.