Audi A3: Hoog verbruik (ook voor een 1.8t)

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8t 150 pk

Hallo,

De laatste tijd probeer ik zo zuinig mogelijk te rijden met mijn auto maar het maximale dat ik haal is 1 op 8.7 / 1 op 9.1 De auto heeft pas een nieuwe luchtmassameter die het probleem zou moeten verhelpen en de dealer heeft de computer eraan gekoppelt (alles was ok). Helaas heeft dit niet geholpen, ik heb het gevoel dat ie ook niet helemaal lekker loopt en je ruikt wat benzine als je wegrijd... ideen?

Groeten
Koen

koen123

Geplaatst door koen123 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

wat wel eens voorkomt is lekke spruitstukpakking alsmede een gescheurd uitlaatspruitstuk.. dit laatste is soms hoorbaar tijdens de koude start..

paul,

koen123 (0), 17 jaar geleden

Bedankt voor je reactie,
ik zal er morgenvroeg extra op letten, al moet ik zeggen dat ik nog nooit iets gehoord heb tijdens het starten...
ps. wanneer de auto op een te rijk mengsel loopt, zou dit aan het licht moeten komen wanneer de auto aan de computer gekoppeld wordt?

Groeten
koen

koen123 (0), 17 jaar geleden

Nope, merk niets aan de motor(uitlaatspruitstuk)... morgen kan ik em op de brug zetten, dan maar eens kijken.

bandenspanning (0), 17 jaar geleden

Dit heb ik ook eens gehad bij mijn 1.8T, de motor temperatuursensor was defect waardoor de "automatische-choke", voorzover je daarvan kunt spreken bij een injectiemotor, voortdurend een te rijk brandstofmengel naar de motor stuurt. Dit resulteert in een te hoog brandstofverbruik, stinken en slecht starten bij een warme motor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.