Audi A3: Warme motor slaat niet aan.

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 AGN

Wanneer ik enkele km of meer heb gereden en stop wil de motor na enkele ogenblikken niet meer aanslaan, de startmotor draait vlot rond. Wanneer alles is afgekoeld na ca 30 min. tot soms een uur is alles weer normaal. De motor loopt verder als een zonnetje. De Audi dealer heeft alles getest de relais en zekeringen door gemeten en omdat er geen vonk is op het moment van storing ook een nieuwe bobine geplaats.
Wie weet ons verder te helpen !

A.Bleuming

Geplaatst door A.Bleuming (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Luiehond (0) PRO, 17 jaar geleden

Het is wel een typisch Audi kwaaltje... Maar dan komt het altijd door de temp.sensor. Weet je heel zeker dat hij geen vonk heeft? De ervaring leert dat de defecte temp.sensor bij warme motor zo rond de -70 graden celsius aangeeft, en daardoor de motor verzuipt.

greetz, Sjoerd

deagan (0), 17 jaar geleden

Ik heb exact hetzelfde probleem met mijn Audi A3 1.8 uit 97.

De auto is bij de dealer geweest en daar zijn de volgende onderdelen vervangen:

- Hittevoeler
- Gasklephuis schoongemaakt
- Nieuwe accu

Helaas heeft dit het probleem niet verholpen, de auto sloeg gister zomaar uit toen ik vrij lang aan het wachten was op een stoplicht. Het lijkt op een blokkering of iets dergelijks door de temperatuur. Na afkoelen start de auto weer zonder problemen en rijdt hij prima.

Iemand anders nog tips of ideeen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.