Audi A8 1998: komt te langzaam op toeren

Bouwjaar: 1998

voor de apk/roetmeting moet de motor binnen 2 sec op max toerental komen. hij doet dit pas na 2.4 sec. ook tijdens het rijden/optrekken is hij te traag. Wie weet een oorzaak en wat is er aan te doen?

Henrie4493

Geplaatst door Henrie4493 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo, vertel even wat in het kort waneer dit begon...? dan weten we wat meer en kunnen we andere dingen uitsluiten...!! of zijn er al fouten uitgelezen...??

dat de auto traag is dat zou de luchtmassameter kunnen zijn.!! (meestal altijd) maar dat zul je moeten vaststellen..! ( meten is weten ) en hoe staat het met het luchtfilter..? en het brandstof-filter..?? kijk dat eerst even na..!! kijk ook de vacuum slangen ( kunnen gescheurd zijn ) naar op de drukdoos op de turbo.. daar kun je( zo ) bij.. maar ik weet niet of jou dat zal gaan lukken...? maar kijken kan géén kwaad.....!!

maar als ik dit zo lees dan ruikt het naar wat onderhoud..!

paul,

Henrie4493 (0), 19 jaar geleden

Het trage reageren op het gaspedaal doet ie nu al een aantal weken. Bij de meting bleek dat ie tot 4000 toeren langzaam komt en dan snel doorschiet naar de 5000, alsof dan pas de turbo inkomt. Filters zijn nieuw, nog geen fouten uitgelezen. Kan de turbo ook vervuild zijn?

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

tja. hij is eigelijk altijd vuil. en hoe staat het met de vacuumslangen...? ( zijn ze wel goed ) probeer maar eens een nieuwe luchtmassameter..!! ik weet wel voor 95% dat daar het euvel zit..!! luchtmassameters kun je soms slecht meten of dan wel echt goed uitlezen..!!! vaak heb ik er een paar liggen die ik dan even probeer..!! en vaak is het dat..! euvel,

paul,

peterbruusk (0) PRO, 19 jaar geleden

Hoi Paul, je kan met de meetblokken op vag com de spanning van een luchtmassameter aflezen. Hiermee voorkom je "gokwerk"en bespaar je tijd. Ik heb dat ooit gehad..dus door schade en schande. Ik weet helaas de referentiewaarden van de meters niet meer maar het is zo te controleren met een defecte en goedwerkende unit of je moet de officiele fabriekshandleidingen hebben.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

die lucht massameters zijn niet goed uit te lezen.. ja als ze helemaal stuk zijn dan wel...!! ik heb genoeg nieuwen liggen..! ik meet al niet eens meer..! zet er even één op dan weet ik het direkt....!!

paul,

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

wel met de vag test kast die geeft aan wat hij moet hebben en wat hij meet. dit is in de 3e versn. bij 3000 toeren moet het 850 zijn en is het meestsl onder de 700 maar eigenlijk is die onder de 800 ook al stuk

Henrie4493 (0), 19 jaar geleden

Het was inderdaad de LMM, probleem opgelost!

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo,

wat wietse zegt is ook waar maar het probleem is denk ik nu wel goed bekent bij audi dat ik er gelijk al een nieuwe op zet.. ik lees die dingen al helemaal niet meer uit kan er net zo snel een nieuwe op zetten..!

vandaar,


gr,

paul,

wietse11996 (0) PRO, 19 jaar geleden

ja maar dan heb je wat gegok dan heb je het op papier.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.