Audi Audi A8: Verdamper reinigen

Bouwjaar: 2004

Hoi allemaal,

Heeft er iemand een tip hoe je 't best de verdamper van een Audi A8 reinigt? Hierbij bedoel ik natuurljk niet de manier door gewoonweg wat in het rond te spuiten via aanjager of luchtkanalen!! De verdamper is nogal moeilijk te bereiken en één en ander zal gedemonteerd moeten worden, iemand ervaring?

Thx

geismi

Geplaatst door geismi (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


idd, er is moeilijk bij tekomen..

vandaar dat er in de vakhandel deze spuitbussen verkrijgbaar zijn.
overgens werkt dit prima!! het uitbouwen van de verdamper wordt zo overbodig.

moet er wel bij zeggen dat een spuitbus alleen helpt bij een lichte vorm van schimmel..

anders wordt het idd, een KLUS,


paul,

geismi (0), 19 jaar geleden

Spuitbussen? En dan zeker via het dashboard/luchtroosters binnen spuiten? Dan spuit je 't op de verkeerde kant van de verdamper....
Je zegt zelf al dat 't alleen helpt bij lichte aangroei op het oppervlak. Het probleem bevindt zich op het verdamperopppervlak en daar moet je toch zo dicht mogelijk bij zien te komen en dan met een goed werkend middeltje, de klant is hier vragende partij, toch? Normaal gesproken boor ik een gaatje van 3mm in het luchtkanaal tussen ventilator en kachelbehuizing om goed op het verdamperoppervlak te spuiten maar helaas bij deze A8 zit 't niet zo handig.

Ik heb het bij deze A8 op de volgende manier goed kunnen doen;

In de motorruimte de parravan e.d. uitgebouwd, de aanzuigbuis van de verse lucht uitgebouwd, het regelapparaat losgemaakt en dan met een lange metalen spuitlans (van Hella) het verdamperoppervlak gereinigd met het 3 jaar actieve middeltje dat zij leveren. Perfect gelukt, klant zeer tevreden.

Gr
M

dfc (0) PRO, 19 jaar geleden

je kan de kachelventilator ook op recirculatiestand zetten en dan een spuitbus (forte)leeg spuiten in auto met airco aan
30 min laten staan en de stank is verdwenen
ik heb het al diverse keren toegepast

geismi (0), 19 jaar geleden

Forté???? Ja gemakkelijk zijn die systemen wel maar écht effectief voor langere tijd of bij sterke klachten niet. Dan heb je wel iets beters nodig dan dat, dit en andere recirculatiereinigingen zijn niet gericht op een kwalitatieve reiniging maar enkel op 't gemak.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.