330 bezoekers online

Audi A6 2000: koplamp demonteren

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: ake

Misschien een stomme vraag: volgens eerdere items is een koplamp van een A6 te demonteren door het verwijderen van twee schroeven bovenop en losdraaien van twee andere. Die van boven kon ik wel vinden, één van die andere zit denk ik aan de zijkant, bereikbaar door een gat binnenkant spatscherm. Maar hoe kom ik bij die vierde?
groet
a3

a3/a6

Geplaatst door a3/a6 , lid sinds 13 jaar geleden

11 Reacties

0

Tiguan, 11 jaar geleden

Ze zijn allemaal via de bovenkant los te maken je moet even goed kijken bij de stuurbekrachtigingstankje

0

a3/a6, 11 jaar geleden

Hoi,
Moet ik zoeken naast of achter de koplampen? (ik wacht wel ff op minder slecht weer).

groet en bedankt
a3

0

a3/a6, 11 jaar geleden

Hoi Tiguan,
nogmaals bedankt. Ik had deze tekening al eerder van je gehad. Alleen: van het schroefje helemaal links zie ik alleen het uiteinde onder de unit zitten, het schroefje met nr. 15 zie ik helemaal niet. Dus vandaar mijn vraag.
groet
a3

0

a3/a6, 11 jaar geleden

Hoi Tiguan e.a.
Vanmorgen weer gekeken. Na het losmaken van de 2 bovenop en 1 aan de buitenzijde, is er redelijk veel beweging in de lamp (Ruim een halve cm heen en weer en aan de buitenkant een cm naar voren), maar loskomen doet hij niet. Waar hij blijft vastzitten, zit wel een boutje van buiten naar binnen en 1 precies andersom. Deze zijn echter niet zonder extra demontage van onderdelen los te schroeven. Wel lijkt het een soort klemverbinding: de schroefkop zit in een of ander wit plastic busje. Wellicht heb je nog een idee?
Alvast bedankt
mvg
a3

0

P. Kelder, 11 jaar geleden

[quote=a3/a6]Hoi Tiguan e.a.
Vanmorgen weer gekeken. Na het losmaken van de 2 bovenop en 1 aan de buitenzijde, is er redelijk veel beweging in de lamp (Ruim een halve cm heen en weer en aan de buitenkant een cm naar voren), maar loskomen doet hij niet. Waar hij blijft vastzitten, zit wel een boutje van buiten naar binnen en 1 precies andersom.[/quote]
Even goed kijken.... indien je alle boutjes (4x) los hebt klemt het waarschijnlijk nog ergens. Eigenlijk stelt het niks voor binnen 30sec heb je hem in handen.

Gr. paul

0

a3/a6, 11 jaar geleden

Hoi Paul,

Probleem is juist dat ik dat 4e boutje niet kan vinden. Volgens Tiguan moet dat van bovenaf los te draaien zijn. Het staat ook niet op de tekening. Wel twee boutjes die horizontaal zitten, maar daar kan je niet echt bij.

groet
a3

0

Audifreak763, 11 jaar geleden

De koplamp "ligt" op een soort van tafel. Aan de achterkant onder aan de lamp heb je twee torxschroeven. Die moet je met een niet al te korte schroevendraaier (die je verticaal moet houden) een paar slagen los draaien. Mits je dan ook de twee wel goed zichtbare schroeven hebt verwijderd, schuift de koplamp er zo naar voren uit. Paul zet met zijn dertig seconden wel een erg scherpe tijd neer, maar veel meer hoeft het inderdaad niet te zijn.

0

P. Kelder, 11 jaar geleden

[quote=Audifreak763]Paul zet met zijn dertig seconden wel een erg scherpe tijd neer[/quote]
Kan makkelijk, 1 boutje via hoek front is de lastigste deze zit vrij diep weg...........

Gr. paul

0

a3/a6, 11 jaar geleden

Jan, Paul,
Net gekeken (met zaklampverlichting uiteraard) maar aan de kant van de radiateur geen torx te vinden in de buurt van de unit, die van bovenaf te schroeven moet zijn. De unit ligt idd op een soort van tafel, die één geheel vormt met de frontafdichting. Meer een soort slede dus. Het is toch niet zo, dat er twee verschillende systemen zijn?

0

a3/a6, 11 jaar geleden

Nog extra stukje toelichting: het zijn Hella Xenon koplampen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.