Audi 100: koude start

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine

Een klant klaagt over het feit dat zijn audi 100 bij het starten wel aanslaat maar na een paar minuten pruttelen pas gas gegeven kan worden. doe je dit eerder, slaat de motor onheroepelijk af. we hebben nog te maken met een mechanisch injectie systeem. koelwatersencor geeft bij meten wel een goede weerstand. wie weet een oplossing? m.vr.gr. Paul

paul500

Geplaatst door paul500 (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

bernhard a6 (0), 16 jaar geleden

Ik heb het zelfde probleem mijn a6 2.4 wil ook niet starten met koude motor.....als ik remreiniger in het vacuum spuit loopt ie direct en loopt hij ook zonder problemen door op benzine, je kunt hem ook weer gewoon starten tot dat hij weer koud is dan heb ik het zelfde probleem weer.
ik heb het volgende al vernieuwd:benzinepomp,bougie,temperatuursensor.
wie kan mij hiermee helpen?
vrgr Bernhard

arbo72 (0), 16 jaar geleden

Even de koude-start verstuiver los halen en kijken of daar benzine uitkomt (of juist lekt bij stilstand)zo niet...schoonmaken of vervangen. (zit op de inlaat spruistuk vlakbij het luchtfilter en is blauw en zit vast met 2 inbussen)
Kijk of de sensor die op de retour van het koelwater dejuiste waarde geeft bij koud weer...bij 10 graden ongeveer 5K ohm en 90 graden 250 Ohm. meten tussen massa en alle 2 de polen moeten het zelfde doorgeven!!!

Kan ook de druk accumulator zijn van de branstof toevoer..... deze kan langzaam zijn druk kwijt raken bij lang stil staan..... zit vlakbij de lucht massa meter..... waar ook je luchtfilter en die groote rubberen condoom op zit!!

Voor de A6, geld dit het zelfde...kan alleen niet vertellen waar de onderdelen zitten!!

Succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.