Audi A6 (C6 F4): Melding / storing blijft na vervangen DRL Audi A6 C6

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0 TDI

Op de boordcomputer verscheen de melding dat de Dagrijverlichting (= voor dit type gewoon een gloeilampje 21Watt) links stuk was en idd deze deed het niet meer. Vandaag vervangen, was nog best een klusje en gepiel want ook na het losmaken van het stuurbekrachtigings reservoir was er nog maar weinig ruimte.

Verlichting doet het weer maar de storing blijf direct na start opkomen.... Moet dit met een computer gereset worden (vagcom), heeft het tijd nodig of is er iets anders aan de hand?

Alvast bedankt en groeten

joram

Geplaatst door joram (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

joram (0), 12 jaar geleden

Net weer terug van de auto, wat blijkt:

De melding op de boardcomputer is: "Side Light / Daytime Running Light, Left-Side" De DRL was stuk dus deze vervangen maar blijkbaar dat dit een gecombineerde melding ook voor het stadslicht ("side light" ?) Deze is namelijk ook stuk beetje raar toevallig maar ik zal hem vervangen.

to be continued

joram (0), 12 jaar geleden

Nou dat was dus allemaal niet nodig geweest als ik een beetje beter had gekeken ;-) Ook het stadslichtje (side light) bleek kapot te zijn, na deze vervangen te hebben is de storing weg.

Dan nog een paar tips voor mensen die ook verlichting van hun A6 C6 (bestuurderskant) willen vervangen:

- Remvloeistof reservoir hoeft alleen uit de beugel (1 torx schroef) en niet verwijderd zoals dat wel in de Workshop manual staat. Druk deze voorzichtig naar onder.
- Kijk met een klein spiegeltje en zaklampje eerst in de lamp zodat je weet waar je met je handen gaat zitten voelen en trekken.
- Na vervangen van de lamp (dagrij-verlichting of stadslichtje) kun je het beste met een kleine (platbek) punttang de fitting en lamp weer monteren. Kijk hierbij aan de voorkant van de koplamp om te zien hoe je de lamp in het gat krijgt.

Groeten en succes!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.