Audi 80: Motor hapert...

Bouwjaar: 1990

Ik heb een audi 80 2.0E uit 1990

Ke-Monotronic injectie sysyteem,
Probleem : Als je de auto wilt wegrijden gaat de motor heel veel trillen bewegen hij geeft als het ware kopstoten... als je eenmaal op toeren bent dus 2000+ toeren dan rijd hij soepel verder, Ik rij hem nu met een slippende koppeling weg.
Stationair loopt hij ook al niet zit tussen 1100 en 1800 toeren ik heb nu de rotor veramdert motor is wat rustiger


lijkt soms of hij benzine te kort komt bij wegrijden en of miscchien teveel lucht heeft ??

Wat kan het zijn
???

Alberto183

Geplaatst door Alberto183 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

of is het misschien iest met een vonk die weglekt?
je hebt waarschijnlijk bougiekappen met die ijzeren hulzen? Haal die er maar eens vanaf.Verder heb je de rotor verv. maar de verdelerkap? en de bougie's?al eens vervangen?of naar de afstand van de electroden gekeken?


michael

Alberto183 (0), 19 jaar geleden

Wat bedoel je met weglekkende vonken ??
en nee ik heb geen kabels voor de bougies met ijzeren omhulsels.
wat bedoel je met de elekrodes ??

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

Als een vonk vonk weg kan springen naar de massa van de auto ben je die vonk kwijt,en slaat die ene cil. dus een keer over.Als je dit dus bij meerde kabels hebt dan blijft er dus geen vonk over in de cil.weet je zeker dat er aan de bougiekabels aan de bougiekant geen ijzeren kappen overheen zitten?Ik heb het nl even opgezocht en ze horen er wel op te zitten.zijn ze al oud?
kijk eens in de verdeler kap.Zijn die ijzeren puntjes verweggebrand of is hij erg vies,of zie je zwarte sporen lopen?Zo ja zet er dan maar een nieuwe in.Draai ook de bougies er eens uit.kijk eens welke kleur die hebben( het sukje wat in de cil zit)en naar de afstand van de electrode.een nieuwe verdeler kap kost bruto ex ¤ 9,77 dus dat zijn de kosten ook niet,de bougie's kosten ¤ 6,87 ex. per stuk.bougie kabelset gaan vamaf ¤ 35.00


succes michael

Alberto183 (0), 19 jaar geleden

Beste michael,
Na zoveel checken blijkt dat de hele elektriek goed functioneerde....

De auto rijdt..!!!!!!

Wat was het probleem; de aanzuig knie was licht gescheurt,Je zag het niet...
Op een gegeven moment duwde me pa op de aanzuigknie en begon de motor nog onregelmatiger te lopen,,, dit deed hij vroeger nooit dus moest er ergens een lek zijn ,,,, volgens hem... en het was zo,,,

Nu heb ik hem gerepareerd,met bandenplaksel en een paar ptt elastieken, en het gat is dicht.. auto rijd normaal , toeren terug onder de 1000 en wegrijden kan nu ook zonder schokken en trillingen.


Bedankt... voor de hulp hij start wel beter nu, komt door het checken van de elektra...
vriendelijke groet Albert

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.