Audi A3: Motor kanteling bij optrekken en ontkoppelen in 1 en 2

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

Sinds een tijdje rijd ik met veel plezier in een A3 1.9 tdi uit 2004. Het verschijnsel waar de auto al enige tijd last van heeft uit zich als volgt:
Bij het optrekken en het ontkoppelen om van van 1 > 2 en van 2 > 3 te schakelen is een motor kanteling merkbaar. Je hoort ook een zachte *kloenk* uit het vooronder en de auto schokt even, alsof de motor door gebrek aan aandrijf reacties weer terug valt. Dit gebeurt precies op het moment dat ik de koppeling in trap. Het lijkt erop dat het effect afneemt naarmate ik harder optrek en later schakel. Bij het ontkoppelen om van 3 naar 4 en van 4 naar 5 te schakelen is dit effect nog maar een klein beetje merkbaar.

Enig idee wat dit zou kunnen zijn? Defecte/versleten motor steun?

Thefirstikke

Geplaatst door Thefirstikke (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Je kan de motorsteunen eens controleren, of zet de auto op de handrem, zet hem in de 1 en laat de koppeling eens een paar keer `schieten` en kijk wat de motor doet, als deze flink kantelt of beweegt, zijn één of meerdere steunen slecht.

Thefirstikke (0), 14 jaar geleden

Vanochtend met de Audi bij de garage geweest. Na een uitgebreide rit en inspectie op de brug lijkt het er inderdaad op dat enkele ophang punten wat veel speling vertonen. Het vervangen van de motorsteunen en baksteun zou het probleem kunnen verhelpen. Kosten ca 350-400 euro. De monteur wist te vertellen dat je er prima mee door kunt rijden. Een hoop geld dus ik kijk het nog even aan.

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Wat ik al een paar keer heb meegemaakt en heb vervangen is de ronde steunlager in het subframe.
Deze steun verdient nu even de aandacht.

Gr. paul

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.