Audi A4 1999: Nadraai geluid

Bouwjaar: 1999

Zodra ik m'n motor afzet is er een geluid wat klinkt als een motortje wat ongeveer een 10 seconden na blijft draaien en dan langzaam stopt.
Wie weet wat dit kan zijn, en of ik hier later problemen door kan verwachten. De auto rijd nl goed, alleen is dit geluid er sinds afgelopen weekend

Gerard3544

Geplaatst door Gerard3544 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

BILLIE12 (0), 18 jaar geleden

kan geluid uit de inspuitpomp zijn want die krijgt na uitzetten kontakt nog een 2 tal minuutjes stroom - heb zelfde lawaai reeds geconstateerd maar is volgens mij enkel reglage van de pomp - het valt je waarschijnlijk nu meer op aangezien je je erop focust

Gerard3544 (0), 18 jaar geleden

Nou moet ik zeggen dat het geluid er nog nooit geweest is. Pas sinds het afgelopen weekend, en je hoeft je er echt niet op te focussen om dit te horen want zoveel geluid maakt het wel.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

het zou nog een visco-lager kunnen zijn! die hoorbaar wordt..

paul,

Sean750 (0), 18 jaar geleden

Mijn a4 (2002 1.9TDI) heeft het ook, en altijd al gehad.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

elektrische fan van de aircocondensor die uitloopt (onder de motorkap bij de radiateur) na het afzetten van de motor??? Probeer de klima eens in eco mode te zetten als je de auto uit zet, als het geluid dan over is weet je genoeg.

Gerard3544 (0), 18 jaar geleden

Nou ik heb de airco 1 minuut voor het afzetten van de motor uitgezet, maar het geluid bleef. Het geluid komt uit het vierkante kastje linksvoor.
De garage waar ik de auto in onderhoud heb kwam er in eerste instantie niet uit, en moest ik volgende week even terug komen want dan is chef werkplaats er weer.

Nou mocht iemand tussentijds nog iets weten dan heel graag een reactie, en ik houd jullie verder op de hoogte.

Gerard3544 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de auto onlangs laten chip tunen en de EGR dicht gemaakt.
Nu bleek een regelapparaat voor de turbo (wat voor de stuurbekrachtigingspomp zit)hierdoor niet meer goed kon functioneren. EGR is weer open en het geluid is nu verdwenen.

Ik moet ook zeggen dat de turbo in zijn geheel nu veel beter oppakt en de auto werkelijk beestachtig snel is. Topsnelheid op de teller is nu 240 km/u. Dus mijn advies mocht iemand een AFB motor tunen maak vooral de EGR niet dicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.