Audi 80: Niet lopende dagteller / km teller.

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600

Kan iemand mij vertellen of het een bekende storing is dat de dagteller en km teller niet doorlopen. Verder doen de "klokke" het wel (verlichting, snelheid en toerenteller) Het is wel zeer gunstig dat het aantal km. blijft staan zoals die nu staat, maar graag zou ik dit willen verhelpen.

Mocht deze storing eenvoudig te verhelpen zijn, hoe krijg ik dan de "klokken" uit het dashboard. En hoe is storing te verhelpen.

Met vriendelijke groet,

Arno.

ArnoMol

Geplaatst door ArnoMol (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 80? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

arno

teller is te repareren daarvoor moet de teller uit elkaar.. een precisie werkje.

Gr. paul,

ArnoMol (0), 16 jaar geleden

Paul,

ten eerste bedankt voor je reactie, maar ik heb er niet zoveel aan. Je reactie geeft me nog geen antwoord op de verschillende vragen die ik heb.

Concreet.
Hoe krijg ik de "klokken" uit het dashboard ??
Waaraan kan het liggen dat de km- en dagteller niet oplopen?? Is dit een mechanisch iets of elektronisch.

Verder heb ik het vermoeden dat de check-enige het ook niet doet. Weet niet zeker of deze functie op het type zit.

Audi 80;
1.6;
1993

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

arno

de functie check-energie is niet van toepassing op dit motortype. wat betreft de klok, deze is zowel mechanisch als elektronisch.

tellerklok demonteren > stuur demonteren, bovenste zwarte kapje verwijderen daarachter zie je 2 parkers deze verwijderen, stekkers achterop de klok verwijderen, klok uitnemen..... daarna volgt er enige ervaring wat betreft reparatie van de klok (is niet uit te leggen, dit moet je zien)

Gr. paul,

ArnoMol (0), 16 jaar geleden

Paul,

kortom het is eigenlij geen klusje om door een "leek" tedoen. Wat ik zo begrijp is enige ervaring vereist. Het eerste gedeelte zou me wel lukken maar de daadwerkelijke reparatie naar alle waarschijnlijkheid niet.

Als je hier wel ervaring mee hebt, wil je dit laten weten. Dan zal ik in de loop van volgende week contact met je op nemen.

Met vriendelijke groet,
Arno

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

arnold

idd niet echt een klusje voor een leek, althans je moet even weten hoe het zit en wat je doet... slopen lukt altijd wel maar repareren is de bedoeling.... arnold indien je er zelf geen weg mee weet, dan neem maar even contact op......

Gr. paul,

ArnoMol (0), 16 jaar geleden

Helaas niet gelukt. De km teller en dagteller doen het niet. Verder heeft het bezoek bij Paul me een bult werk en kosten bespaard. Dacht dat de koppakking lek was maar bleek een slang te zijn die aangesloten is op het uitlaatstuk. Paul heeft deze gerepareerd en dus het eerder gekochte materieel kon weer terug naar de winkel. Dus ik kan een ieder Paul aanraden.

Ps ga van de week naar de sloop een andere teller halen.

markdekker (0), 16 jaar geleden

Als ik over 2 maanden vakantie opneem dan kom ik ook eens langs Paul (nadat ik een afspraak heb gemaakt)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 80 of stel zelf een nieuwe vraag.