Audi A4 1997: Olie Verbruik

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 Turbo 20v 150pk

HEB EEN A4 AVANT 1.8 TURBO 20V,
Deze rijd ik nu een jaar en ik vindt dat hij teveel olie verbruikt. Als ik de auto bv s'ochtends start zie je niet meteen dat hij rookt uit de uitlaat, dit gebeurt pas als je ongeveer net 5 minuten aan het rijden bent. Ik dacht eerst dat dit altijd condens was maar denk toch wel dat dit olie is. het is niet dat hij constant blijft roken want daarna is het volgens mij weer weg. Als ik de auto lekker doortrap en ik kijk dan in mijn achteruitkijk spiegel dan zie ik geen rookwolken achter mij. Ik heb ook al eens de slang van de turbo afgehaald en vanaf de turbo is de slang inwendig droog maar bij de kant van de interkoeler is deze een beetje vochtig van olie. De een zegt je moet de klepseals doen. En de ander zegt de turbo. Maar naar mijn weten is deze goed.
Er is mij ook al geadviseerd om eens shell helix te gebruiken want deze heeft een schoonmakende werking. Heeft iemand hier meer ervaring mee.

ronald bartels

Geplaatst door ronald bartels (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Ronald

Vul gegevens voertuig even volledig in.

Normale letters lezen een stuk prettiger.

Gr. paul

auto-peter (0) PRO, 15 jaar geleden

Hoop wel 1994?(bouwjaar)
Heb je al het werkelijke olieverbruik gecontroleerd?

ronald bartels (0), 15 jaar geleden

Ik denk ongeveer 1liter op 3000 km. verbruik.

Sorry jaartal is 1997 ging iets fout.

mkcarperformance (0) PRO, 15 jaar geleden

hallo, beste een olieverbruik van 1l op 3000km zou ik mij geen zorgen over maken, er zijn wagens die meer slikken, met vriendelijke groeten

audia4 (0) PRO, 15 jaar geleden

eerst maar eens bij het begin beginnen; wat voor olie staan we deze machine te voeden????

hier mag 10w40 in, voorgeschreven is 5w40. Ik heb al vaker gezien dat men er 0w30 á 20€ de liter inkiept, zo van dure olie is altijd het beste voor mijn wagen.....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.