Audi A4 B6: oliedruk Audi a4 B6 2002

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: alt

Beste,

Het rode oliedruk lampje gaat af en toe branden. Soms gaat ie vanzelf uit soms niet. Na stoppen en starten is de melding weg. De gehele cylinderkop is al gereviseerd, nieuwe olie + filter + forte flusch gehad. Oliedruksensor is ook al vervangen. Ook is onlangs carter eronder vandaan gehaald en is de oliezeef vervangen. Met een testrit komt de druk niet onder de 2 Bar.

wie oh wie heeft hier nog tips/ervaring mee??????

Gr. Nils

kawasaki88

Geplaatst door kawasaki88 (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Maar op welke momenten gaat dat oliedruklampje branden? Bij stationair of tijdens rijden, dus in toeren?
Komt de oliedruk onder de 1 bar bij stationair?
Zo niet dan zou het mechanische gedeelte wel goed moeten zijn dus kan het een probleem met de bedrading van die sensor zijn maar als je dat zeker wilt weten dan zou je moeten zien wat de gemeten oliedruk is terwijl dat lampje wel brandt. Als dan de oliedruk op de meter juist aangeeft dan is het in ieder geval geen mechanisch probleem maar dan een probleem met de sensor, bedradeing tot aan het regelapparaat waar die sensor op aangesloten is.

kawasaki88 (0), 7 jaar geleden

Beste,

Auot is inmiddels verkocht, daarmee het probleem ook. Wat het nu geweest is: geen idee.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.