Audi A4: olieverbruik A4 2001

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Heeft iemand ervaring met het olieverbruik van een Audi A4 uit 2001? Hij verbruikt momenteel ongeveer 1 liter olie op 1500 km. De auto is hiervoor al verscheidene keren bij de dealer geweest: Kapotte carterontluchting, stopje aan zijkant motorblok ontbrak, nieuw klepdekselpakking en nog wat vage reparaties. (600 euro) Het verbruik lijkt alleen maar meer te worden. Men sprak al over een motorrevisie of het vervangen van de klepseals, al met al een kostbare geschiedenis. Men heeft ook voorgesteld om met een endoscoop de cilinders te controleren of de wanden gegroefd zijn. Kan iemand mij adviseren of heeft iemand ervaring met dit probleem?

Gr. Jean

jvdmunnik

Geplaatst door jvdmunnik (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

henri123 (0), 13 jaar geleden

Heb je wel is in je onderhoudsboekje gekeken? Daar staat in 1l op de 1000 à 1500 km, dat had ik tenminste gelezen.

Mvg Henri

Hans4040 (330) PRO, 13 jaar geleden

Dit olieverbruik is volgens de meeste autofabrikanten "acceptabel".
Ik begrijp dat de dealer diverse onderzoeken en reparaties wil uitvoeren, daar leeft een dealer van.....

Gewoon in de gaten houden en zonodig bijvullen.

mvg,
Hans

jvdmunnik (0), 13 jaar geleden

Dat staat inderdaad het boekje, ook heb ik van anderen vernomen dat dit euvel bij dit type motor vaker voorkomt. Maar Volgens de dealer is dit verbruik niet normaal. Een kennis van mij heeft exact dezelfde auto, die vrijwel niets verbruikt. Hij rookt overigens niet. En lekken doet hij ook niet.

vr gr Jean

P. Kelder (0) PRO, 13 jaar geleden

Fors olieverbruik staat deze motor om bekent. Het verbruik kan zodanig toenemen dat revisie nog de enige mogelijkheid is wil je emissiestoringen voorkomen.

Gr. paul

caddy 2 (0), 13 jaar geleden

Vriend van mij heeft hetzelfde probleem,1 liter op 1500km, auto dampt op eerste gezicht niet, maar bij lang stationair en hoge toeren schakelen kom toch een blauwe pluim uit de uitlaat.

henri123 (0), 13 jaar geleden

Ik heb het ook. Ben er ook mee naar de garage geweest en die zei: niets aan de hand hoort bij de auto! Wat ik me afvraag welke olie gooi jij in je auto full syn lijkt me alleen welke? In de 5w-30 en iemand bij d pomp zei laatst dat ik er ook 10w of 5w-40 in kon gooien, het scheelt namelijk een behoorlijke duit geld tussen dir olie's!!

Gr. Henri

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

gewoon met 10w40 gaan rijden, kun je het nog ffe rekken.

wel wlke `15000 of jaarlijks verversen.

jvdmunnik (0), 13 jaar geleden

bedankt voor jullie reacties. Ik gebruik de zogenaamde dunloop (longlife) olie 5w30. (net water) Ik heb al eerder vernomen dat een mogelijkheid is om dikkere olie te gaan gebruiken zoals 5-of 10W40. De Audi dealer heeft dat afgeraden, aangezien zich mogelijk andere problemen zouden kunnen gaan voordoen. Hebben jullie hier al ervaring mee? Overigens heeft de auto (nog) maar 150000 km gedraaid. En die emissiestoringen doen zich al voor want het motormanagement-lampje blijft branden. Volgens de VAGcomputer betreft het inderdaad de emissiewaarde. Het gaat mij er nu om, of het zin heeft de motor inwendig te laten controleren op olieverbruik door bijv. defecte zuigerveren of klepgeleiders. Want ook hier zit weer een behoorlijk kostenplaatje aan vast.

Vr. Gr. Jean

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

hier is al niets meer aan verloren, wil je het synthetisch houden raak je aan 5w40, en deze is voor dit type motor gewoon vrijgegeven. (zie instructieboek, vw norm 502.00/505.00/505.01)

dealer wil hem natuurlijk graag reviseren of vervangen voor een ruilmotor.

jvdmunnik (0), 13 jaar geleden

Bedankt voor je inbreng, ik ga dit overwegen...

Gr Jean

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.