Audi A4 2002: p1664

Bouwjaar: 2002

ik krijg de volgende foutmelding bij een a4 uit 2002 100 pk tdi pd
p1664(injector activering stroomcircuit, onderbreking kortsliuting tegen bedrading)
concreet houd het in dat de auto na start stationair slecht loopt gedurende de dag tenzij je de auto opnieuw start en dan is het probleem weg.

Bram1418

Geplaatst door Bram1418 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

laurens6453 (0) PRO, 18 jaar geleden

kabelboom van injectoren onder klepdeksel vervangen. vaak helpt het ook wel als je de stekkers van de injectoren er af haal en er weer op zet maar dat is tijdelijk. je ziet niks aan de stekkers. succes ermee.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

er zijn inderdaad problemen bekent met dit stukje kabelboom, maar om nu te zeggen, zomaar wegmikken en vervangen door een nieuwe is in de meeste gevallen overbodig.. door de lipjes in de injectoren (niet in de stekker zelf) iets te verbuigen is dit probleem vaak al op te lossen...

helaas leven tegenwoordig in een pleur maar weg cultuur, maar dit soort dingen zijn nog prima te herstellen..

paul,

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Oké, maar een kabelboompje (¤30) is ook niet veel duurder dan een kleppendekselpakking plus de gewerkte tijd. Er is dus ook iets voor te zeggen om in één keer raak te schieten.

laurens6453 (0) PRO, 18 jaar geleden

paul ik ben het ook niet helemaal eens met jou wat jij zegt is een oplossing maar het helpt niet altijd en als je een nieuwe kabelboom monteer voor een paar tientjes verdien je er ook nog wat aan en je bent in 1 keer klaar.
jan je heb gelijk.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

bij een storing aan deze kabelboom, zijn er 2 mogelijkheden die deze storing veroorzaken.. 1, de buitenmantel hard uit waardoor er mogelijke scheurtjes ontstaan, en zodoende de binnenkabel bloot in olie komt te liggen, 2, losse stekker contakt(en) het laatste is vrij eenvoudig op te lossen dmv de lipjes iets te verbuigen..

blijkt de kabel uitgehard te zijn? dan pas vervangen, of? je zit verlegen om een paar euro's! dan helemaal niet kijken en gelijk maar door nieuw vervangen... dit laatste is een algemene indruk over de tegenwoordige werkmethode van, vervang maar raak! klant betaalt toch wel.....

paul,

r.slaghuis (0), 18 jaar geleden

Helemaal met je eens Paul....zo werkt het tegenwoordig,helaas.

sytze (0) PRO, 18 jaar geleden

Jullie vergeten nog iets anders. Als je met een auto bezig bent is het heel vervelend om te moeten wachten op onderdelen die besteld zijn. Weet niet hoe het bij jullie in de werkplaats is, maar ik wil graag een beetje doorwerken dus verkies ik voorlopig de methode paul! Kun je de boel tenminste gelijk afronden, hup de volgende weer naar binnen!

Sytze

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.