Audi A8: polie-kop aandrijving aircopomp ratelt/A8 2500 TDI V6 (AFB)

Bouwjaar: 1997

Naar aanleiding van mijn eerder bericht betreffende het olielek is mijn wagen deze week binnen geweest voor herstelling. Buiten de dichting van de krukas/boite zijn volgens de garagist alle dichtingen vervangen. Men heeft daarbij ook distributieriemen/polies (MicroV), filter carterontluchting vervangen. Daarnaast heeft men ook de airco gesmeerd en voorzien van nieuw gas?? Na het afhalen van de wagen bleek deze een raar ratelend geluid te maken. Ik nam hiervoor telefonisch contact op met de garagist en kreeg als uitleg dat de aandrijving (zilveren metaalkleurige ringvormige kop) rechts vooraan aan de motor langs de kap van de distributieriem ratelt (iets met schubben die ingelopen zijn???)
Heeft hier iemand ervaring mee? En kan dit te wijten zijn aan het vullen met nieuw gas?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Benny

Benny1073

Geplaatst door Benny1073 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

antiekeradio (0), 18 jaar geleden

nou, dat is wel een heel vreemd verhaal...

het ZOU kunnen dat doordat het aircosysteem opnieuw afgevuld is, de pomp zwaarder is gaan draaien en daardoor de koppeling gaat ratelen... maar dan zou je verwachten dat de koppeling snel het loodje legt! de garagist had je dan eigenlijk reparatie (vervanging van de koppeling) moeten offreren, lijkt me!!

het is al een tijd geleden, maar misschien is het nog niet opgelost?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.