Audi A8: Motorsteun die lekt???

Bouwjaar: 1997

Heb begin oktober dit jaar A8 2500TDI (AFB) gekocht (180.000km) en loop van het ene in het andere probleem. Nochtans rijd de wagen als een speer. Sinds een tweetal weken staat er dagelijks aan de bestuurserskant enkele druppels olie op mijn garagevloer.Druppels hangen op de dwarsbalk achter de oliecarter die zich tussen twee motorsteunen bevindt. Het is zeker geen motorolie, maar een vorm van minerale olie die niet vettig blijft wanneer je hem tussen je vingers wrijft. Is roest-rood van kleur en ruikt niet (althans ik ruik niets). Bij controle van de wagen op de brug had ik de indruk dat de motorsteun deze vloeistof verliest. Is dit mogelijk? Op de motorsteun staat ook een stekker? Waarvoor dient die en veroorzaakt deze een melding indien er iets mis mee is?
Heeft hier iemand ervaring mee?

Benny1073

Geplaatst door Benny1073 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

imacthomas (0), 18 jaar geleden

de omschrijving van de olie lijkt mij van ATF bak olie
even bak olie pijl cont deze bakken gaan vaker kapot

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt bennie.. deze steunen zijn idd, gevuld met een olie..

paul,

Benny1073 (0), 18 jaar geleden

Mannen bedankt voor de info. Was net nog bij de garage en het is volgens hun wel degelijk de motorsteun die lekt. Ga voor alle zekerheid de versnellingsbak olie ok eens laten bekijken. Ik vroeg mij al af om de hoeveel kilometer deze moet vervangen worden?
Benny

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo bennie..

om problemen met de automaatbak te voorkomen! zal deze om de 60000km worden ververst incl, de zeef. ook de carter-pakking mee vervangen...

LET OP! gebruik uitsluitend de voorgescheven bak olie! deze is op het bak-code verkrijgbaar bij de dealer. het verschilt namelijk per automaatbak.. prijs per liter 16,- je hebt ongeveer 6 ltr, nodig...

paul,

Benny1073 (0), 18 jaar geleden

Hallo Paul,

Het is geen automaat maar een manuele 6 bak. Gelden dan zelfde regels?

Thanks,
Benny

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

bennie..

normaal heeft een schakelbak een vulling voor de levensduur deze hoef je onder normale gebruiks omstandigheden niet te verversen..

wel iedere grote beurt het peil controleren... (deze hoort een cm, onder de rand van vulopening te staan)

paul,

Benny1073 (0), 18 jaar geleden

Paul,

Bedankt voor de info. Weet jij wat die motorsteunen ongeveer kosten?

Benny

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

bennie...

ik verwacht zo rond de 100,- euro stuk..

paul,

Benny1073 (0), 18 jaar geleden

Paul,

Bedankt voor de info. Trouwens ook nog eens bedankt voor de info die je gaf voor de gloeiers die constant gingen branden tijdens het rijden. Het blijkt die relais op het rempedaal te zijn.

Groeten,
Benny

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.