Audi A8 1995: cardanas naar achterwielen probleem

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorinhoud (cc): 2800

bij mijn a8 quattro maakt bij het rijden de cardan een hels lawaai.echt een gekletter. ik hoor het lawaai bij het optrekken en laten uitbollen in elke versnelling. het lijkt vanuit de wagen te horen te komen van onder de versnellingspook, dus aan de boite. heb hem op de brug gezet en de wielen laten draaien, eronder gekropen en eens gkeken waar het probleem zat. het geluid komt uit de cardanas, zowel in het eerste deelals in het tweede deel.

omdat er in de cardan normaal niets in zit dachtik dat het probleem elders moest zitten. de koppeling tussen de 2 cardans gecontroleerd en daar zit geen speling op.

De cardan gaat bij het rijden continu in en uit de boite vooraan. ongeveer 1cm verplaatst hij. dus hij gaat snel in en uit de versnellingsbak. dit is zeer raar. Kan het probleem aan de cardan afstelling liggen . of is het normaal dat de carden voor en achteruit beweegt . wie kan mij helpen.

hartelijk dank op voorhand.

koen6344

Geplaatst door koen6344 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A8? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

koen6344 (0), 18 jaar geleden

dank je wel, ik ga eens kijken maar denk dat er opde middencardans geen vetnippel staat hoor

alvast bedankt Koen

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

vermoeddelijk staat er toch iets vast aan de cardan as, hij hoort niet heen een weer te schuiven als de wielen niet inveren. Zo is de splain erruhg snel versleten.

Boel dus demonteren en inspecteren op gangbaarheid.

succes

koen6344 (0), 18 jaar geleden

gevonden... het was een soort silent bloc dat aan de cardanas zit dat vast zat. de kogels erin zaten vast. het ziet eruit als een lager maar draait niet rond. nu zien of ik dat deel apart kan verkrijgen of ik heel de cardanas moet kopen (dit kost 1200euro pffff)

toch bedankt jongens

greetz kOen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A8 of stel zelf een nieuwe vraag.