Audi Q7: Q7 stelmotoren verwarming/airco

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 3.0tdi

Iemand ervaring met deze materie?

Uitlezen gaf aan dat er 5 stelmotoren en de regeleenheid voor mechanisch defect was. Regeleenheid vervangen (bij de dealer aan laten leren.........moet!) echter de basisinstelling gaat niet lukken omdat een aantal stelmotoren niet goed functioneren.

Nu zijn we er achter gekomen dat de motoren te repareren zijn, echter, er zitten er 11 in! Het lijkt onmogelijk te zijn om ze allemaal te de/monteren zonder het hele dashboard te verwijderen, klopt dit of zijn er alternatieven aangezien dit een tijdrovende en dus dure klus is.

Jos.

jos_br

Geplaatst door jos_br (0) PRO , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Q7? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

d0003085 (0) PRO, 13 jaar geleden

Hallo,
Ik heb altijd twijfels als een diagnosetoestel zegt dat er OPEENS 5 stelmotoren stuk zijn.
Bekijk zeker eens het stroomloopschema.

Mvg

jos_br (0) PRO, 13 jaar geleden

Ze waren toch echt stuk, al kon ik me dit eerst ook niet voorstellen. Navraag blijkt dit toch te bevestigen.......

nadat de regeleenheid vervangen (en door de dealer de componentenbeveiling vrijgemaakt) was, bleven deze stelmotoren erin staan. Met de actuatortest kon je ook zien dat de motoren het niet meer deden. We hebben ze doorgesoldeert (echt een kromme constructie......) en de basisinstelling kon doorgevoerd worden met een werkend verwarming/airco systeem tot gevolg.

Ik was in eerste instantie benieuwd of het makkelijker was het hele dashboard te verwijderen. De volgende keer doen we dit wel.

Jos.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Q7 of stel zelf een nieuwe vraag.