Audi Coupe: raar zoem geluid

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.3E 10V

Ik heb sinds vorige week een raar geluid als ik rij.
Als ik een heuvel af ga en mijn toeren ongeveer tussen de 2800-3000 zit, hoor ik een raar zoem geluid, het is er niet altijd maar soms, ik hoor het wel vaker als ik naar rechts stuur maar dan alleen bij dat aantal toeren, een heel vriend diep zoemend geluid.
Net of er iets aan loopt ofzo, ik probeer 't af en toe op te wekken maar lukt niet altijd, daarom weet ik dus niet precies wanneer het optreedt...iemand een idee ?

Geplaatst door

markdekker (0)

al 21 jaar lid

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen via onderstaand kentekenveld.

Reacties

Als ik het moest raden.... denk ik aan een wiellager.

Gr. paul

P. Kelder 0
badge

15 jaar

Neem aan dat je al gecontroleerd hebt of het een motor-of rolgeluid is?M a w,op snelheid in neutraal zetten en laten rollen.Blijft het geluid,dan is het een rolgeluid.Mee met collega voor wiellager.M vr gr Peter

auto-peter 0
badge

15 jaar

Heb ik inderdaad later getest maar het werd op zich al moeilijk om dat geluid op te wekken maar toen ik het had heb ik die stappen gedaan en het geluid bleef.
Gisteren nog na laten kijken, er zat speling in het linker achterwiel, het is nog onduidelijk of de wiellager stuk is maar dat het niet goed is dat is zeker, volgende week wordt ie gerepareerd.

markdekker 0

15 jaar

Er hoort iets speling (alleen achter) op te zitten, dit is normaal.

Gr. paul

P. Kelder 0
badge

15 jaar

een beetje speling zat er in, en een "klonk" geluid als je hem heen en weer bewoog.
Anders weet ik ook niet meer waar die zoem vandaan kwam, het is bijna altijd als ik naar rechts toe stuur.

markdekker 0

15 jaar

Mijn auto is net terug, ze konden helemaal niets vinden, geen kapotte wiellagers, dus mocht iemand nog ideeen hebben waar dit "zoem" geluid vandaan komt.
Ik heb het dus tussen mijn 2800-3000 toeren, af en toe, en dan ook nog alleen als ik naar rechts stuur, als ik mijn koppeling in trap en ik zet hem in zijn vrij, blijft het geluid, iemand een idee ?

markdekker 0

15 jaar

[quote=markdekker]Mijn auto is net terug, ze konden helemaal niets vinden, geen kapotte wiellagers, dus mocht iemand nog ideeen hebben waar dit "zoem" geluid vandaan komt.
Ik heb het dus tussen mijn 2800-3000 toeren, af en toe, en dan ook nog alleen als ik naar rechts stuur, als ik mijn koppeling in trap en ik zet hem in zijn vrij, blijft het geluid, iemand een idee ?[/quote]
Misschien je bak...??

Gr. paul

P. Kelder 0
badge

15 jaar

gecupte banden ??

sjaak10918 0
badge

15 jaar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.