Audi A4-Avant: rammelende kat. en storingscodes P0300 en P1140

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 3,0 (ASN)

Hallo,

We hebben een A4 quattro met 3.0 (ASN) motor staan, deze gaat in storing en heeft dan erg weinig vermogen. storingscodes p0300 (misfire) en p1140 (lambdasonde).

We hebben de bobine van cil. 4 al vervangen omdat deze ook storing gaf. (er waren er ook al eens 2 vervangen gezien de kleuren (grijs/rood) van twee van de zes bobines.

In de (linker) voorkatalysator rammelt het net alsof het binnenwerk er los in ligt, kan dit ook dergelijke storingen tot gevolg hebben ??

Wie heeft een idee of is er misschien iets heel anders wat er loos kan zijn bij deze types ??

Jelle5288

Geplaatst door Jelle5288 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

poppekast (0) PRO, 16 jaar geleden

als je binnenwerk van je katalysator losligt kan het wezen dat die je uitlaat soms afdicht hierdoor kunnen je lambdasondes niet goed werken en gaat ie in storing dus zal je kat vervangen moeten worden misfire komt denk ik door die kapotte bobine

gr.marco

Jelle5288 (0) PRO, 16 jaar geleden

Heb de kat. er onderuit gehaald, keramisch deel van de kat. ligt er los in en blokkeert de doorstroming van de uitlaatgassen. Net een nieuwe besteld, wel mega duur 988,- ex. Ben wel overtuigd dat dit de oplossing is.

bedankt,
gr. Jelle

Tiguan (0) PRO, 16 jaar geleden

katalysator gaat kapot als de klant te lang door heeft gereden met 1 of Meerdere defecte bobine's

Groet,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.