Audi A4-Avant: Olie lampje (oliedruk) knippert af en toe boven 120km

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 Turbo

Ongeveer eens in de twee maanden knippert mijn oliedruk lampje. Boekje geeft aan dat je de oliedruk (peil) moet controleren. Deze is steeds correct. Auto heeft afgelopen zomer nog een grote beurt gehad.
De auto moet nu voor de APK en heb daarom de dealer gebeld en gelijk deze storing aangegeven. Vrij snel gaf men aan dat voor 95% voor de turbo-versies, het zit in de oliezeef. De dealer gaf ook aan dat het niet verstandig is om hiermee nog veel langer moet doorrijden. Motor krijgt dan te weining olieMen moet dan de carter verwijderen en de zeef vernieuwen die wellicht verstopt is. Dat is een duur grapje. kosten zijn veelal arbeidsuren € 450,-.
Dat vindt ik veel te veel en straks is daarmee misschien niet eens het probleem opgelost.

Kan iemand mij vertellen of dit het inderdaad zou kunnen zijn en weet iemand (liefst een audi monteur) die dit voor een heel zacht prijsje wel repareren als dit het inderdaad zou zijn.

Zie graag een reactie tegemoet.

Robertjan
R.vanamsteldevries@casema.nl
06-29015960

robertjan5

Geplaatst door robertjan5 (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

TheoStek (0) PRO, 16 jaar geleden

Even wachten dat Paul Kelder heeft gereageerd..

P. Kelder (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=robertjan5]het zit in de oliezeef. De dealer gaf ook aan dat het niet verstandig is om hiermee nog veel langer moet doorrijden. Motor krijgt dan te weining olieMen moet dan de carter verwijderen en de zeef vernieuwen die wellicht verstopt is.[/quote]
Bij dit type motor is vaak de oliezeef het probleem. Vervangen is wel even werk maar 450,- is wat te hoog gegrepen.

Gr. paul

robertjan5 (0), 16 jaar geleden

Hallo Paul,

Goed om te weten dat het de zeef ook naar jouw mening wellicht zal zijn. Ken jij iemand (audi monteur) in de buurt van Amersfoort die dit voor een zacht prijsje kan repareren?

robertjan5 (0), 16 jaar geleden

Vandaag nog eens gebeld met de Audi dealer in Amersfoort. Na uitleg kreeg ik te horen dat mijn audi geen longlife beurt meer mag hebben. Vanwege de verstopte zeef moet de auto nu elke 15.000 voorzien worden van een oliebeurt. Bij deze reparatie moest nu ineens ook maar de oliefilter vervangen worden en nieuwe olie. Kosten plaatje was opeens € 600,- incl APK. Gaf aan dat vorige aanvraag mij € 450 zou kosten. Even narekenen en nu was de inschatting € 500,- (ze schatten liever te hoog in).

Paul, als je niet een goede audi monteur kent in omgeving van Amersfoort, zou jij het evt. willen doen voor een zacht prijsje?

Gr
Robertjan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.