Audi A3: ruitenwisser

Bouwjaar: 1997

als ik de ruiten wisser een tijd niet gebruik, en hem daarna wel moet gebruiken dan gaat hij alleen zeer langzaam(schokkerige zelfs). als hij dan een tijdje aan heb gestaan dan gaat de snelheid langzaam harder naar de normaal snelheid.

als ik hem dan weer niet gebruikt, gebeurt het weer van vooraf aan.

remi9434

Geplaatst door remi9434 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

sarabande99 (0) PRO, 19 jaar geleden

waarschijnlijk asje gaat te zwaar

warrie bosscher (0), 19 jaar geleden

Hetzelfde probleem gehad met m'n Toledo 2000. Begon in de laatste maanden steeds langzamer te draaien, en afgelopen week bleef de hele handel stil staan. Moest de wissers met de hand helpen om in ruststand te komen.
Heb nieuw frame gemonteerd, dwz. frame waar motor aan bevestigd is + asjes. Het geheel zit met 3 bouten in watervangbank bevestigd. Had het geld kunnen besparen, want één as zat muurvast. Toen ik deze verwijderde bleek er ontzettend veel troep in de bus te zitten. Na schoonmaken en smering liep alles weer soepel.
Zou dit laatste dus eerst proberen: wisserarmen demonteren, armen van as halen (beetje wrikken en trekken), kap van de watervangbak verwijderen, stekerverbinding los halen en frame verwijderen. Met een schroevendraaier kun je de aandrijfstang van de ashefboom loshalen (kogelverbinding). Schroef een moer op de as en tik deze voorzichtig uit z'n bus, alles goed schoonmaken en lichtjes invetten. Met een waterpomptang druk je het kogelgewricht weer in elkaar + beetje vet. Alle onderdelen weer monteren in omgekeerde volgorde. SUCCEs! Afdekkingen in de watervangbak goed monteren ivm waterafvoer.

remi9434 (0), 19 jaar geleden

het is zoals Henk en Warrie beschrijft, 1 as was erg vervuild, dat kwam doordat de O-ring versleten was die de afdichting moet verzorgen. deze vervangen en de as en ashuis schoon gemaakt. daarna goed gesmeert metkoppervet en weer gemonteerd, ik wist niet dat de ruitenwisser het zo snel deden.

bvd allemaal voor de oplossing
Remi

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.