Audi A6 Avant: Sierlijsten

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9TDi

Hallo allemaal,

Ik heb de indruk dat er zich onder de sierlijst van mijn achterruitjes zich wat roestvorming begint te ontwikkelen. Daarom zou ik deze even willen demonteren om te kijken of het werkelijk zo is. Ik bedoel dus die chrome stripjes die zich rond die gekleefde achterruiten van mijn A6 avant bevinden.

alvast bedankt
Fredo

Fredo

Geplaatst door Fredo (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

Moeten de sierlijsten er heel af...?? Je kunt het gokken, of ze er heel afkomen / in model blijven dat is niet gegarandeerd. Ik zou ze lekker laten zitten......

Gr. paul

Fredo (0), 15 jaar geleden

Hey Paul,

heb het gevonden, gewoon heel zachtjes lostrekken. En ja hoor het lukt. Trouwens, het is niet het koetswerk dat aan het roesten is, maar de klemplaatsjes waar de sierlijst aan vast hangt... Deze dus toch maar even vervangen. Toch bedankt voor de reactie

Gr
Fredo

Geert3482 (0), 15 jaar geleden

Hey Fredo ik zie hetzelfde aan 1 kant bij mijn A6 Avant (linker achterste zijruit, aan onderkant).
Hoe heb je het aangepakt? Klinkt als een eenvoudig op te lossen probleem (ik had het de dealert gemeld omdat ik ook roest op het dak zag die volgens mij onder fabrieksgarantie valt, maar die wuifde het weg en zei dat het waarschijnlijk vuil is).
Bedankt vast

Geert

Geert3482 (0), 15 jaar geleden

NB: die roest op het dak (in de goot) wordt gemeld en werk van gemaakt, de streep die onder een chroomstrip uitloopt daar geloven ze niet van dat het roest is. Was niet helemaal duidelijk misschien, hierboven.

Fredo (0), 15 jaar geleden

Geert,

gewoon heel voorzichtig eruit trekken. Gebruik eventueel de achterzijde van een tandenborstel ofzo. Ik heb ze van de voorzijde naar achter toe heel voorzichtig eruit getrokken (zit echt wel behoorlijk vast hoor. Wat blijkt nu: het koetswerk is bij mij niet aan het roesten, maar de klipjes waarmee de sierlijst vast zit is gecorrodeerd... Het is een werk van een paar minuutjes. Als er nog plroblemen zijn laat je het maar weten, maar als je voorzichtig te werk gaat kan er niets mislopen.

Geert3482 (0), 15 jaar geleden

Okee bedankt Fredo, alweer een mooi klusje voor de kerstvakantie. (Als je dat nog vakantie kan noemen). Ik doe er nog wel verslag van hoe het bij mij uitpakt.
Gr. - Geert

Fredo (0), 15 jaar geleden

Geert,

als het een troost mag wezen. Je zal niet de enige zijn die dan zal werken. Ik moet sowieso die tijd op het werk zijn en de paar dagen dat ik verlof heb wil ik een aantal zaken in mijn auto verder uitwerken. Telefooninstallatie met bleutooth, multifunctioneel stuurwiel, jaarlijks onderhoud... De vakantie zal voor de zoveelste keer op rij weeral veel te kort zijn. Veel succes en als er problemen zijn laat je maar iets weten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.