Audi Coupe: slecht starten

Bouwjaar: 1989

onze pas aangeschafte coupe 2.3e uit 1989, start zeer beroerd, hij start alleen maar als ik er de gaspendaal ingedrukt hou en dan is het nog eerst even sputteren en doorstarten voordat ei loopt, loopt ei eenmaal moet ik even het gas erop blijven houden anders valt ei weer uit. heeft ei eenmaal gelopen start ei zonder probleem???????? wie o wie weet wat het probleem is.

ch@goi

Geplaatst door ch@goi (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi Coupe? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

hallo tjerk

waarschijnlijk staat de luchtweger niet goed afgesteld, vuil zou ook de oorzaak kunnen zijn..

paul,

ch@goi (0), 18 jaar geleden

hay paul,
luchtweger aha ? waar kan ik die vinden en is die mischien dan vuil.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

deze bevind zich boven op het luchtfilter het betreft een brandstof verdeler! ook wel genoemd in de volksmond spinnekop!

advies.. blijf er met onvoldoende kennis vanaf met je vingertjes, de kans is erg groot dat de motor nadien geen slag meer loopt,

paul,

ch@goi (0), 18 jaar geleden

paul bedankt
zal er eens na LATEN kijken, hhmm heb die ook al eens gehad met een golfje 2 16v volgens mij.

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

KE jetronic en deze klacht doet mij denken aan een koudestartverstuiver die het niet doet. Ding zit in de inlaatbochten gemonteerd, is blauw, heeft 1 blauwe steker en een benzineleiding die van de "spin" afkomt.
Hij zit met 2 kleine imbusboutjes vast in het alu inlaathuis.

Als het koelwater onder de 20 graden celsius is moet hij 10 seconden inspuiten, wanneer of zolang de startmotor bediend wordt.

Testen: Ding demonteren, steker en leiding vast laten zitten. In een jampotje hangen en 2e persoon laten starten. Je ziet hem dan duidelijk een kledder benzine spuiten.

Storingen: Solenoide van de extrabrandstofinjector stuk, op ohmse weerstand checken.
Thermo-tijd sonde in het watermondje voor op de kop stuk. Is de brons kleurige sonde. Het ene kontact moet massa maken, het andere kontact heeft een bepaalde weerstand t.o.v. massa, dit is een verwarmingsdraad van het bimetaal dat zorgt voor afschakeling in 10 seconden of bij warme motor.

succes

ch@goi (0), 18 jaar geleden

bedankt harry voor je reactie zal dit zeker testen zal de resultaten posten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi Coupe of stel zelf een nieuwe vraag.