Audi 100 1991: soms te hoge toeren

Bouwjaar: 1991

Hallo

Heb de laatste tijd een raar probleem als ik de wagen start dan blijft het toerental op +- 2000 toeren draaien, als ik het contact even snel aan en uit doe (zonder dat de motor stilvalt) dan draait hij weer normaal, heb dit meestal bij warme motor, het gebeurd ook regelmatig tijdens het rijden ook.

Groetjes

CYBERBOB

Geplaatst door CYBERBOB (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

RDijkstra (0), 18 jaar geleden

Uit laten lezen bij de garage.
Stappenmotor voor stationair toerental schoonmaken.
De gaskleppositiesensor wil ook wel eens problemen geven.

CYBERBOB (0), 18 jaar geleden

Deze auto kan niet uitgelezen worden
stappen motor ??
Gaskleppositiesensor is dit de sensor met 2 aasluitingen aan de linkse kant van de spinnekop ? ( als je voor de motor staat)

CYBERBOB (0), 18 jaar geleden

Nog iemand sugesties ??

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Stappenmotor regelt stationair toerental. Kan door de jaren heen door vervuiling minder soepel bewegen en dus stellen. Reinigen in de lucht doorlaat helpt vaak. Gasklephuis voorzichtig schoonmaken aan de binnenkant kan ook helpen en de sensor zit direct op het gasklephuis, aan het scharnierpunt van je gasklep zeg ik nu snel.

CYBERBOB (0), 18 jaar geleden

ok bedankt dit kan kloppen omdat de motor weer goed draaid als ik op de rubber duw van de spinnenkop zal deze eens grondig reinigen maar waar zit de stappenmotor precies?

Alex218 (0) PRO, 18 jaar geleden

Durf ik bij dit type niet te zeggen, maar is meetsal een cylindervormig apparaat met 2 luchtslangen en een stekker eraan. In de buurt van je gasklephuis. Volg anders de luchtslang die na je gasklep zit. Dikke kans dat je dan terechtkomt bij de stappenmotor

CYBERBOB (0), 18 jaar geleden

AAhh de luchtregelaar ja die weet ik wel, nee die is zuivergemaakt heb wel nog een nieuwe liggen, ik zal die ook eens proberen, alvast bedankt
P.S.
Ik moet mij toch dringend een Ned. vertaal woordenboekje kopen ;)
overlaatst vroeg mij een nederlander een lichtmaschine, na lang onderhandelen wist ik dat hij een ALTERNATOR of DYNAMO moest hebben :)
Is ook wel niet perfekt ABN, maar wij zijn dan ook oude belgen he :)

Audifreak763 (0) PRO, 18 jaar geleden

Lichtmachine is ook geen Nederlands maar Duits.

CYBERBOB (0), 18 jaar geleden

hallo
het lukt nog steeds niet motor draaid nog steeds niet goed smorgens, ik vind de fout maar niet stappenmotor vervangen spinnekop zuivergemaakt zonder resultaat, als hij eenmaal warm is heb ik geen probleem meer, alleen op stationair toeren tal loopt hij wat op 1.200toeren, snap het ook niet meer

CYBERBOB (0), 18 jaar geleden

ik wou ook nog de gasklepsensor zuiver maken maar die zit vast aan de spinnekop, zou ik dan de hele inspuiting moeten losmaken ??, (inclusief de luchtfilter)

CYBERBOB (0), 18 jaar geleden

nog niemand een oplossing ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.