Audi A4: spanningsmeter op dashboard

Bouwjaar: 2000

Deze slaat meteen uit naar rechts naar 16volt maar de auto laadt gewoon 14.25volt dus volgens mij is er iets aan het tellerunit zelf. Als de klant 's avonds rijdt dan ziet hij de dashboardverlichting ook nogal knipperen niet helemaal weg vallen maar gewoon knipperen. Het gaat hier om een a4 tdi 110pk motnr:AVG met 70000km en van de auto is heel het verleden bekend want de klant heeft auto nieuw gekocht!!?

snaponboy

Geplaatst door snaponboy (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Rick9756 (0) PRO, 19 jaar geleden

probeer actuator-diagnose van het instrumentenpaneel (03). Als eerste lopen alle meters langzaam naar maximaal en vallen dan terug tot de helft. Als dit bij de spanningsmeter fout gaat (ik denk het wel)zou het instrumentenpaneel vervangen moeten worden, maar probeer eerst de wijzer er gewoon af te halen, voer de actuatordiagnose nogmaals uit zodat de meters op half staan en zet dan de wijzer terug. Kans dat het probleem dan voorbij is. Bijna elke Audi TT krijgt problemen van dezelfde aard met temperatuur en benzinemeter en die zijn zo vaak op te lossen. succes.

snaponboy (0) PRO, 19 jaar geleden

Kan ik die wijzers er gewoon afhalen zonder dat er iets afbreekt of kapot gaat??

Rick9756 (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja, is mij altijd nog gelukt.

Ronnie10443 (0), 19 jaar geleden

Heb nog wel zo'n meterje op een compleet dashbord zitten, bij interesse kun je mij wel mailen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.