Audi A4: Vermogensverlies A4 Avant Q 18T

Bouwjaar: 1999

Van de zomer viel me voor het eerst op dat als de auto doortrok het vermogen wegviel, het was buiten ruim 35 graden dus ik dacht dat het met airco te maken had. Het bleek echter de vacuum slang van de turbo te zijn die lek was. Nadat deze vervangen was, was het probleem verholpen. Echter na enkele weken viel op de grote weg het vermogen tijdens het rijden bijna helemaal weg (noodloop?) ben weer naar de dealer gegaan en ze hebben daar de auto uitgelezen en wat slangen gecontroleerd, maar konden echter niets vinden. Ik heb nog steeds het idee dat ik vermogen mis. zodra de turbo aanslaat krijg ik heel even een zetje in m'n rug maar daarna lijkt het dat de auto niet meer doortrekt. Wie kan mij vertellen wat de oorzaak hiervan kan zijn.

ds02345

Geplaatst door ds02345 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Rick9756 (0) PRO, 19 jaar geleden

Waarschijnlijk iets met de turbodruk. Er zal ook wel een fout in het geheugen staan, dus het is het gemakkelijkst om die uit te (laten) lezen. Dat uitlezen kan tegenwoordig bijna iedereen die met Audi of volkswagen werkt, dus de dealer is echt niet nodig. Vermeld dan zonodig de fout en vergeet het foutnummer niet, dan is het gemakkelijker nazoeken wat de mogelijke oorzaak is. Eventueel zelf turbodruk kontroleren is niet zo moeilijk. Sluit een T-stukje aan op de slang naar de brandstofdrukregelaar en hierop een turbodrukmeter of iets dergelijks. Ik weet het niet precies maar ik dacht dat de maximale druk maar 0.5 Bar overdruk is. Wordt de druk te hoog zijn mogelijke oorzaken: 3-wegklepje defekt of waste gate drukdoos lek.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,


nou dit was vroeger met dat slangetje


dit gaat nu bij de audi software matig..


paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.