Audi A4 1997: Speling in de wielophanging?

Bouwjaar: 1997

Dag,

Mijn A4 uit 1997 heeft nu al langere tijd last van speling in de wileophanging. Althans zo voelt het aan. Ik merk het heel duidelijk wanneer ik de wagen in z'n vrij laat uitrollen en de rem intrap en weer loslaat, ik voel dan de auto licht bonken bij het intrappen en loslaten van de rem.
Ook het is het merkbaar wanneer ik inhoud op een klinkerweg, dan hoor ik het klapperen bij de voorwielen (helemaal met raampje open).

De auto is bij de offiele dealer geweest i.v.m. de terugroepactiel; alles was in orde. En ook mijn eigen garage zegt dat er niets aan de hand is...

Nu hoor ik sinds een tijdje ook wat licht gebonk van de voorwielen(ophanging) komen wanneer ik licht naar links of rechts stuur. Het lijkt op het probleem wat Edwin32 op 1 mei beschreef in dit forum.

Is mijn wielophanging hard aan revisie toe, zonder dat de dealer het ziet???

GertjanW

Geplaatst door GertjanW (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

misschien zijn de rubbers van je stabilisatorstang uitgesleten.. zou je eens na kunnen kijken.
suc6

EdwinL (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk even bij de (zeer waarschijnlijke) oplossing van mijn probleem. Dit heb ik beschreven bij mijn eigen topic. Misschien leidt dit ook tot jouw oplossing...

GertjanW (0), 18 jaar geleden

Probleem is opgelost met de grote beurt laatst. Het lag in het wiellager van het linkervoorwiel. Materiaal kosten 67 euro ex. btw en arbeid.

Bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.