Audi 100: startproblemen, inhouden (bij warme motor) 2300 E automaat.

Bouwjaar: 1992

Hallo allemaal. Ik kom er even niet meer uit met mijn Audi 100 2.3E (5 cylinder) uit 1992. Altijd prima gelopen, maar sinds gisteren weigerde die te starten met warme motor en hield 'ie daarna ontzettend in. Met koude motor start ie wel na drie keer of meer proberen, maar naarmate de motortemperatuur oploopt gaat ie weer inhouden. Als ik de motor uitzet, krijg ik ´m niet of nauwelijks aan de praat, hoewel de startmotor gemakkelijk ronddraait. Pas als de motor is afgekoeld, start ie weer.

Wie weet meer.

rogiesen

Geplaatst door rogiesen (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Terugslagklep op de brandstofpomp is waarschijnlijk stuk of zit vuil in. Systeem blijf niet onder druk en de benzine in de verstuivers en leidingen vergast waardoor de benzine totaal teruggedrukt wordt naar de tank. Dit alles moet je door het systeem heenstarten voordat ie weer loopt.

Is K jetronic inspuiting, eerst meten , dan gaan vervangen, anders loop je er op leeg. (onderdelen zijn bijzonder goed maar zeer duur)

Kunt beter naar een specialist (bosch service garage) gaan als je er zelf geen kaas van gegeten heb.


succes

rogiesen (0), 18 jaar geleden

Inmiddels grotendeels opgelost: nieuwe brandstofpomp en temperatuur-sensor. Heb nog wel naarmate motor warmer minder vermogen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.