Audi A3: stroring lambdasonde

Bouwjaar: 1997

Hallo heren tecnici,

Ik heb een Audi A3 1.8 20V van 1996 met een Necam G3 gasinstallatie met nu 190.000 km op de klok. Bij 170dkm zijn de verdamper en het gas verdeelstuk vervangen.
Ik kamp al een tijdje met het probleem dat mijn lambdasonde een storing geeft:
16518 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: No Activity
P0134 - 35-10 - - - Intermittent

Dit kan ik zelf uitlezen met VAGCOM. (verder overigens geen storingen)
Nu heb ik een beetje lopen experimenteren en ben er achter dat de storing alleen naar boven komt als de auto op LPG rijdt.
Een voor de hand liggende oplossing zou kunnen zijn om de lambdasonde te vervangen maar als dit niet nodig is natuurlijk liever niet.
Verder vind ik de auto zowel op benzine als gas wat haperend lopen. Bij vol doortrekken gaat dit niet vloeiend en stationar loopt ie ook niet echt netjes rond. Op benzine is dit wel wat beter maar ook niet echt helemaal naar mijn zin.
Het haperende lopen doet zich ook sterk voor bij het langzaam rijden in de 1e versnelling, hij bokt dan als het ware. Zowel koud als warm. (vooral irritant bij filerijden)

Tevens vind ik dat het motortoerental zowel op benzine als gas erg traag terug loopt tijdens schakelen, mijn vermoeden is hierbij dat ie mogelijk ergens valse lucht trekt, maar in de storingen komt dit niet naar boven. (weet ook niet of dit bij mij gemeten wordt)

Heeft iemand een idee wat de oorzaak van mijn lambdasonde probleem zou kunnen zijn?
Zou het overschakelen benzine/gas en andersom een dergelijke storing kunnen opleveren?
Brandstof verbruik benzine 1:11 en gas 1:8,5 (voor LPG reparatie 1:10 (LPG), maar toen liep ie nog beroerder)

Ik hoop op jullie reactie's
gr.
Mark

(De bougies en kabels zijn ook recent vervangen, maar dit gaf geen verbetering.)

adrie136

Geplaatst door adrie136 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

max7581 (0) PRO, 18 jaar geleden

het lamda signaal word gefopt als je op gas rijd ik denk dat dat of je fopper niet meer werkt of niet goed aan gesloten is het probleem met flie rijden is bekent je moet de laatste software in de gascomputer laten zetten dan is het een stuk minder maar last hou je er altijd wel van

Daxje (0), 18 jaar geleden

Hallo Lion,

Dat is pas een antwoord waar ik op zit te wachten! Ik ga direct even contact opnemen met de gas-boer! Kijken of hij me daarmee kan helpen. Had al bijna een nieuwe lambdasonde gekocht.
Toch is het probleem nu erger nu het wat kouder wordt buiten, koud begint ie nu steeds heftiger te bokken...
Het lijkt alsof de voorverwarming van de LS toch wel slecht of kapot is en ik denk dat ie daar op LPG meer last van heeft dan op benzina.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.