Audi A3: Versnellingsbak Kapot????

Bouwjaar: 1998

Hallo, ik heb een audi a3 1.6i uit 1998, auto loopt niet meer, hij start wel,maar als ik hem in de versnelling zet, en de koppeling loslaat, gebeurt er niets, hij trekt niet, en je hoort allemaal geratel voor in de motor, kan het de versnellingsbak zijn die kapot is , of zijn de koppelingsplaten versleten,??? kan iemand mij hierover meer over vertellen,

alvast bedankt

Daniel23

Geplaatst door Daniel23 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

polowonder (0), 18 jaar geleden

Ik was recent bij een bedrijf dat motoren en versnellingsbakken reviseert, onder andere voor Leasingmaatschappijen. Die man toonde mij een buisvormig stuk (ongeveer 10cm lang, en 2 a 2,5 cm diameter). Daarin hoorde een inwendige vertanding te zitten, die helemaal weg was. Waar het stuk juist in hoort weet ik niet, maar de garage waar de auto vandaan kwam had de klant een nieuwe versnellingsbak aangeraden.
Er kan ook een aandrijfas kapot zijn. Dat controleer je door de auto omhoog te brengen, iemand gaat dan de wagen in versnelling zetten, met draaiende motor de koppeling lossen, en als één van de aandrijfassen draait, en de andere niet, dan zit de fout in een van de assen.
!!!! Zeer voorzichtig zijn hier, bij voorkeur op een twee-palen hefbrug doen!!!

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik ga voor de binnenste homokineet, al vaker meegemaakt bij vw produkten dat die ineens uit elkaar rolt. Meestal is het rechts, doordat het vet uitdroogt door de hitte van de uitlaat die er vlak langs loopt. Overigens heb je hier geen brug bij nodig. Bij een defect homokineet (dusdanig dat het wiel niet meer meedraait) is 9 van de 10 keer de rubberhoes aan stukken gereten. Verder als je de tussenas vastpakt en wat rommelt zul je zien dat die aan een kant veel meer speling heeft dan de andere kant. Boel demonteren en je weet genoeg. Stunten met draaiende wielen kan alleen als je over een 2koloms brug beschikt, anders is het levensgevaarlijk!!!!

770 (0) PRO, 18 jaar geleden

de pignonas bedoelt ie

770 (0) PRO, 18 jaar geleden

dat zal wel een v.d. tandwielen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.