Audi A6: terugkerend probleem met lucht in diesel circuit 2.5 TDI

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI (AFB)

wie heeft er nog tips voor het volgende probleem...

de auto rijdt perfect, je zet hem weg, en de andere ochtend start ie, voor een seconde ongeveer, en slaat dan af wegens lucht in de inspuitpomp.

(een deel van) de aanvoerleidingen lopen dus leeg als de motor langere tijd stilstaat.

dieselniveau in het filter aanvullen, pomp ontluchten, en dan start de motor weer vrijwel direct en blijft ook goed lopen.
wel zie je continu kleine luchtbelletjes door de doorzichtige leiding schieten, ook als de motor al langere tijd gelopen heeft.

als je het filter eerst vult, start de motor normaal en slaat niet af.

er zijn géén foutcodes in het motor regelapparaat.

waar komt die lucht vandaan?? het filter + O-ringetje van de thermostaatklep op het filter is al vervangen... slang aansluitingen gecontroleerd enzo. Ik sta nu op het punt om alle rubber dieselslangen van de motorruimte te gaan vervangen.

antiekeradio

Geplaatst door antiekeradio (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

antiekeradio (0), 17 jaar geleden

een mogelijkheid waar ik nog niet naar gekeken heb is de tank ontluchting. zou het kunnen dat deze vacuum trekt waardoor een minuscuul lekje langs het thermostaatklepje bijv. al ervoor zorgt dat de aanvoerleiding droog komt te staan??

Hans4037 (0) PRO, 17 jaar geleden

Ik heb het zelfde gehad ,toen zat er een heel klein scheurtje in de doorzichtige leiding dat zag en hoorde ik toen we de slang bewogen.

Hans

antiekeradio (0), 17 jaar geleden

Hoi Hans,

bedankt voor je antwoord! ik zou me inderdaad goed kunnen voorstellen dat je hetzelfde probleem krijgt als in die slang een scheur zit.

bij mijn probleemgeval heb ik die slang ook al héél goed zitten bekijken, maar er is niks mis mee. de belletjes komen echt uit het rubberen gedeelte van de slang (en ik denk, dus vanuit het filter of zelfs vanuit de aanvoerleiding vanaf de tank)

we zoeken verder en andere tips blijven welkom!

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

waarom niet een terugslagklepje tussen filter en pomp monteren ? dan is het opgelost, misschien een idee.

gr,
paul,

antiekeradio (0), 17 jaar geleden

het originele systeem moet in staat zijn zonder dit soort fouten te werken !?

als je ziet hoe snel de diesel door de doorzichtige slang stroomt lijkt mij een 'gemiddeld' terugslagklepje ook veel teveel weerstand geven. lijkt me niet toepasbaar dus...

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=antiekeradio]het originele systeem moet in staat zijn zonder dit soort fouten te werken !?[/quote]
tuurlijk orgineel moet het kunnen werken, het beste is inderdaad de storing te verhelpen, ben ik met je eens. alleen niet iedereen wil aan deze ware zoektocht veel geld spenderen. voor diegene heb ik een alternatief, een alu terugslagklepje zijn overigens in div maten verkrijgbaar het mooiste is het werkt ook nog...........................

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.