Audi 100: vacuüm probleem remmen

Bouwjaar: 1989, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2000cc atmos

audi 100 van het oude model. bij koudstart is er de eerste halve minuut geen rembekrachtiging. ook bij stationair draaien en het blijven induwen van het rempedaal gaat het controlelampje van de remmen branden. het nogal vreemde remsysteem van deze auto is mij niet zo bekend. via de stuurbekrachtiging wordt er blijkbaar vacuüm gemaakt. iemand ervaring met dit probleem?
bedankt voor de reactie.

autosvak

Geplaatst door autosvak (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi 100? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

't is weer van dat. Heb ook zo een auto bollen van klant. Ze huiveren bij vw reeds als ze hem zien komen. Probleem is dat de "oude garde" weg is en de nieuwe lichting van vw er geen snars meer van weet.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

niets vacuum, werkt hydraulisch. Is er genoeg stuurolie in het tankje??
Pomp is combi met stuurpomp, zou versleten kunnen zijn. is als ruildeel al niet te betalen. Probeer een gebruikte te scoren.

jhl (0) PRO, 16 jaar geleden

zo was het weer harry. Is gewoon niet te betalen voor zo een auto.
Proberen via autoherbruiklijn.be of rekupnet.be

autosvak (0) PRO, 16 jaar geleden

dankjewel, heren. het is inderdaad 'vergeten techniek'. moet toch ergens een fitje zijn in het systeem. de leidingen zijn aan de aansluitingen een beetje 'vettig', heb alles al aangedraaid en proper gemaakt. olie is er voldoende. de druk valt pas weg als je het pedaal een tijdje inhoud (bij warme motor). als je aan het rijden bent voel je niks abnormaals bij het remmen. zitten er membraantjes in de pomp die ik kan vervangen ? ga dat maar zoeken zo'n pomp die nog ok is, 2e hands.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi 100 of stel zelf een nieuwe vraag.