Audi A4: Vacuum trekken tank

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 20V

Mijn Audi trekt de benzinetank vacuum, bij het rijden op benzine en Lpg.
Zonder tankdop rijden doe ik nu maar hij blijft lucht aanzuigen. Met benzinedop erop trekt hij de tank ook inelkaar van een 1/4 tank naar 3/4 tank. Bij het rijden verliest de auto geen kracht.
Heb wat rondgevraagd maar niemand is bekend bij dit probleem. Misschien dat iemand anders hier ervaring mee heeft of weet waar het aan kan liggen.

Bij voorbaat dank JW

JWK85

Geplaatst door JWK85 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A4? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

JW De tankbeluchting vindt plaats door het koolfilter. Aan dat filter zit een mondje wat bij deze weersomstandigheden net de verkeerde kant op wijst. KAN een oorzaak zijn . Er zijn bij VAG andere koolfilters verkrijgbaar. Kijk ook of er slangetjes bekneld zitten. De tijd van een slangetje vanaf de tankdop naar beneden uit de wind is lang voorbij. Zoek het in het rechter voorspatbord en de ventielen op het schutbord. Succes.

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

waarschijnlijk hoor je hem zuigen als je de dop van de tank afhaalt.

probleem zit op een plek waar je het niet verwacht, onder de motorkap, in een rubber beugeltje op het luchtfilterhuis zit een klep. Knijp de rubber slang even af met een tang en kijk of het zuisen over is. Zo ja, klep demonteren. In rusttoestand moet deze dicht zijn. Blijven wel eens open staan. Remedie is vervangen.

succes

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

[url=http://img717.imageshack.us/i/a240122.pn...][img]http://img717.imageshack.us/img717/9249/...[/img][/url]

Uploaded with [url=http://imageshack.us]ImageShack.us[/url]

nummertje 7 is de bewuste klep

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

koolstoffilter met dampafzuigsysteem is vanaf U9 emissiecode gemeengoed. is ongeveer in 1990 bij alle vooraanstaande merken ingevoerd.... Paar jaar later verplichte hap geworden voor de rest.

uit ervaring weet ik dat als je deze audi uitleest met deze klacht heb je ook storing 0561. hij trekt namelijk flink lucht de inlaat in, buiten de luchtmassameter om. Systeem draaid dan zeer oneconomisch in noodloop.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A4 of stel zelf een nieuwe vraag.