Audi A6 1999: verstopt carter ventilatie??

Bouwjaar: 1999

Hallo,

Als ik de oliedop tijdens stationair lopen open schroef komt er een grote hoeveelheid lucht vrij. Er staat kennelijk behoorlijk wat druk op. Ik denk dat het filter van de carter ventilatie moet worden vervangen (verstopt)?? Bij de dealer vertelde men mij de het oliefiltersteun (incl. filter) moet worden vervangen kosten onderdelen rond de 160 euro. Mijn vraag is of het echt nodig is om het gehele oliefiltersteun te vervangen of dat ik ook kan volstaan met het vervangen van het losse filter. (kosten 60 euro) Bij de garage had men de ervaring dat het vervangen van alleen het filter niet het gewenste resultaat opleverde. (Meer ervaringen?)

ronald60

Geplaatst door ronald60 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A6? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

laat je niet onodig op kosten jagen! ronald...

helemaal niet nodig! slechts alleen het filter is ruim voldoende!

bij het vervangen van dit filter moet je wel even weten waar je aan begint! deze bevind zich nl, onder het turbo huis! onder een metalen afdichting (deksel met 2 torks boutjes) om deze te kunnen vernieuwen moeten er enkele delen worden gedemonteerd..

zelf pak ik altijd de turbo er even af (slechts 20,min werk) vervolgens het pijpje van de EGR-klep los nemen dan pas krijg je ruimte om het filter te kunnen vernieuwen!

het gaat dus niet zomaar RONALD.. een beetje kennis van deze motor is zeker gewenst!

paul

ronald60 (0), 18 jaar geleden

Paul bedankt voor het advies.
Ik zal deze week het filter wel bestellen. Als de turbo verwijderd wordt moeten de inspuitleidingen van de pomp dan ook nog worden los genomen?

Ronald.

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

nee leidingen niet losnemen! daarom demonteren we alleen de turbo!

indien je de turbo gaat verwijderen! bestel dan wel de pakkingen en de afdichtring van de olie leiding van de turbo..

paul,

BILLIE12 (0), 18 jaar geleden

WAAROM MOET JE TURBO LOSSEN VOOR VERVANGEN VAN DE OLIEFILTER ?
IK BEGRIJP DIT EIGELIJK NI ZO GOED
FILTER KAN TOCH ZO VERVANGEN WORDEN ,

BILLIE12 (0), 18 jaar geleden

sorry , was er even niet bij maar begrijp het nu wel : filter carterontluchting ! sorry voor domme opmerking

ronald60 (0), 18 jaar geleden

Vandaag het filter van het carter-ventilatie vervangen. En inderdaad het champagnekurkeffect bij de olievuldop is geheel verdwenen. Onderaan het carter hangt wel de nodige olie. Kennelijk zit er ergens nog een lek. Mogelijk bij de klepdekselpakkingen.

gr. Ronald

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

ik hoop voor je dat het niet de afdichting is rond de verstuivers, deze afdichting is niet los verkrijgbaar slechts compleet met de kleppendeksel...

oefffff

paul,

ronald60 (0), 18 jaar geleden

Vandaag de motorafdekking aan de onderzijde weer eens los gehad voor het wisselen van de olie. Blijkt dat de onderzijde van de motor geheel olievrij is. Olielekkage werd dan ook vermoedelijk veroorzaakt door de hogere druk als gevolg van het verstopte carterventilatiefilter. Probleem helemaal opgelost.Bedankt voor alle reactie's
Gr. Ronald.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A6 of stel zelf een nieuwe vraag.