Audi A3: Xenonverlichting

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 18 TI

De ingebouwde Xenon verlichting merk ,, MAXXPRO,, geeft het volgende -probleem.
Wanneer ik de schakelaar omdraai gaat alleen de linkerlamp branden , de parkeerlampen branden wel allebei ,draai ik de schakelaar uit en direct weer aan dan is alles OK .
Heb onder het rijden ook geen storing.
Wanneer ik stop en de verlichting weer aanzet is het weer het zelfde .
Heb de massa al gecontoleerd maar er veranderd niets, ook de leverancier weet het niet te vinden.

A.Bleuming

Geplaatst door A.Bleuming (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Audi A3? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

12 Reacties

kleijn (0), 15 jaar geleden

is het niet een van je ballasten
heb begrepen dat het after market is

mvg willem

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[url=http://imageshack.us][img]http://img58.imageshack.us/img58/7588/81...[/img][/url]

Monteer een weerstandkabel, dan is het opgelost.

Gr. paul

Dead Silence (0), 15 jaar geleden

Is het motortje van je achterruitwisser nog niet kapot?

vraagje (0), 15 jaar geleden

waar zijn deze sets te verkrijgen ??

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Volgens mij is er een ballast of een lamp defect, omdat hij bij de tweede poging het wel doet. Test is het systeem rechtstreeks op de accu. Doet dan alles het na behoren dan is wellicht de weerstand kabel een optie!

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=tedkroon]Volgens mij is er een ballast of een lamp defect, omdat hij bij de tweede poging het wel doet. Test is het systeem rechtstreeks op de accu. Doet dan alles het na behoren dan is wellicht de weerstand kabel een optie![/quote]
Dan blijft altijd weer de vraag..... waarom werkt een ballast of lamp dan wel na een 2e poging terwijl het eigenlijk defect had moeten zijn?

Een weerstandkabel schakelt het totaal, dus 2 xenonlampen over één koplamp. De stekker (koplamp) die onbezet blijft wordt voorzien van een weerstand, en dan werkt het wel..............

Gr. paul

tedkroon (0), 15 jaar geleden

De 2e poging werkt altijd beter omdat immers de ionisatie (dus geleiding) opgang is gebracht en daarna de "vlamboog" kan handhaven.

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=tedkroon]De 2e poging werkt altijd beter omdat immers de ionisatie (dus geleiding) opgang is gebracht en daarna de "vlamboog" kan handhaven.[/quote]
Een 2e poging moet normaal niet nodig zijn. Zou heel goed kunnen, komt voor dat de accu enorm zwak is en aan vervanging toe is.
Veelal geeft men het set de schuld, vaak geheel ten onrechte.

Gr. paul

tedkroon (0), 15 jaar geleden

Helemaal mee eens! Vandaar dat ik het vermoeden heb dat de xenon lamp of ballast defect is. Als de ballast te weinig spanning of vermogen levert dan krijg je hetzelfde effect. Bij slechte accu hetzelfde, in dat geval zou hij bij lopend motor direct moeten aanslaan (als de spanning correct is).

vraagje (0), 15 jaar geleden

heb gloednieuwe accu

P. Kelder (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=vraagje]heb gloednieuwe accu[/quote]
Herman

Jij hebt een ander probleem, in jou geval heb je een verkeert xenonset, maar is wel op te lossen door een weerstandkabel te monteren.

Gr. paul

MAXXPRO (0) PRO, 15 jaar geleden

Vwb de storing aan het Maxxpro set. Dit kan veroorzaakt worden door een type ballast welke niet geschikt is voor VAG. Voor de Audi zijn er speciale sets verkrijgbaar welke zonder enig probleem zijn in te bouwen, deze beschadigen niet de electronica en zoals veel wordt beschreven de ruitenwisser motor.
Gaarne zouden wij willen weten van A. Beuming welke ballast er is ingebouwd. Aan de kopse kant staat een code welke begint met 06A of 07A. De Maxxpro sets kunnen zonder weerstandskabel worden ingebouwd mits de juiste ballasten zijn gekozen.

Groet Team Maxxpro











Het aanbieden en/of vragen om werk, is op problemcar niet toegestaan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Audi A3 of stel zelf een nieuwe vraag.