BMW 3-Serie: 328Ci Dec '99 niks werkt meer

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 328Ci E46

Hallo Heren,

Een bekende kwam aan met hetvolgende probleem,

Tijdens het rijden viel de clima uit, bij het openen van de zonneklep moet normaal het make up lampje aangaan, in plaats daarvan gaat de binnen verlichting aan ??

Ter plaatse aangekomen wou hij de auto uit zetten, hij had de sleutel in de hand en de motor bleef vrolijk verder lopen, deze slaat pas af als je de achteruit versnelling inschakeld ?

Er werkt totaal niks meer in de auto, denk aan : Dakraam, electrisch ramen, Cv, Clima etc..Wat wel nog werkt in de auto is de stoelverwarming en radio.

Gisteren was hij na de dealer geweest, uitgelezen en deze stond vol ( ik dacht in de 50 ) storingen, misschien logisch gezien niks meer werkt, de dealer had de ZKE gewisseld en massa en spanning gemeten, dit was in orde en ook na het vernieuwen van de ZKE is het probleem er nog steeds, ze weten zelf ook niet waar het zit, en als ze moeten zoeken kon het zo maar eens een 700 euro kosten, zo melde ze..

Nu hebben ze de stekker van de ZKE ( De grote aan de rechterkant ) los laten hangen, en nu kan hij wel weer worden uitgezet met de sleutel, maar uiteraard werkt de rest niet meer.

Heeft iemand een idee waar te beginnen met zoeken ?

De storing is overigens spontaan ontstaan..

Gr Stefan

stefan84

Geplaatst door stefan84 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

mike e39 (0) PRO, 13 jaar geleden

Contact blokje vervangen of schoonmaken , massa aansluiting van motor kontroleren , ik denk dat het contactblokje de boosdoener is .

svenney (0), 13 jaar geleden

zke = zekeringkast ??

320 (0), 13 jaar geleden

klinkt misschien raar; maar is de kabelboom bij het kofferdeksel nog in orde.?

als bij het scharnierpunt de isolatie van een aantal kabels door is gesleten kan misschien de electronica van slag raken, ook omdat de achterlichten via een module op een lager voltage branden.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

http://www.beemerteam.nl/forum/viewtopic...

Het probleem is opgelost, na wat gemeten te hebben bleek dat de massa ontbrak van de ZKE..Na deze vervangen te hebben, werkt alles weer zoals het hoort..

Hans4040 (300) PRO, 13 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

mvg,
Hans.

Santa (0), 13 jaar geleden

Lang zallie leven met die Poeria.......

Of toch liever naar de dealer...??

Wie heeft het probleem nou opgelost, Stefan?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Hee Santa,

Ken je hem ?

Hij kwam bij me met het probleem, eerst was hij bij de dealer geweest en had daar al geld achter gelaten maar het kon zomaar eens in de papieren lopen, i.v.m. zoeken..Toen kwam hij naar mij, ik zou er eerst naast kijken, maar gezien ik bijna geen tijd vrij heb na het werk, en ook lange dagen maak, heeft hij besloten om naar iemand anders te gaan, ik had hem al een schema gegeven van de ZKE, en daar bleek dat de massa ontbrak, de massa hebben ze nieuw gemaakt en nu werkt alles weer..

Nu lees ik net trouwens zijn topic, wist niet eens dat hij ook een bericht geplaatst heeft, maar iemand anders had dit dus gerepareerd.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.