BMW 318i Sedan E36: radiateur

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800i

Op snelweg sprong mijn expansievat naast de radiateur. Anwb ander expansievat geplaats maar probleem bleef. Heeft mij geadviseerd om andere radiateur met expansievat te kopen .
Ook vertelde hij dat wanneer motor op tempratuur is de ventilator niet aanslaat en dat ik deze moest nakijken. Kan bijna alles behalve met zulk soort elektra. Kan iemand mij vertellen hoe ik dit probleem met ventilator kan oplossen? En kan ik ergens betaalbaar aan een nieuwe radiateur komen en moet dit nieuw zijn of kan het ook 2e hands?

Inder Jagessar

Geplaatst door Inder Jagessar (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Normaal is het repareren van alleen het expansie vat voldoende, een andere radiateur plaatsen zal niet gelijk je probleem oplossen, want waarom 'springt' het expansie weer vat kapot ?

Staat er veel druk op de slangen na een rit ? ( Die van de radiateur )

Worden de slangen, net zoals de gehele radiateur goed warm ?

Blaast hij binnen warme lucht en word de motor niet te heet ?

Is het probleem ineens ontstaan ?

Inder Jagessar (0), 13 jaar geleden

Probleem is zomaar ontstaan heb de auto al een week en al die tijd geen problemen gehad. Airco deed het in het begin goed maar al na 2 dagen gaf deze alleen maar warme lucht inplaats van koude. Binnen werkte de warme lucht ook goed. Anwb had andere expansievat geplaatst en motor laten draaien maar lekte toch nog. Slangen werden goed warm en volgens de Anwb slaat de koelventilator niet aan. En heeft Anwb ook mij verteld dat waterpomp en koppakking goed waren.

GJBAutos (0) PRO, 13 jaar geleden

Normaal gesproken als je op de snelweg rijdt en de druk wordt zo hoog dat het expansievat scheurt dan is er toch iets niet goed, de ventilator die gaat niet draaien als je normaal rijdt, mocht ie kapot zijn krijg je problemen bij het stilstaan en file rijden. Je zult toch eerst de lekkage moeten oplossen voordat je verder kunt kijken wat er precies niet goed zit.

gr Martin

Inder Jagessar (0), 13 jaar geleden

Martin bedankt voor je mail Probleem is opgelost. Heb Radiator,waterpomp en thermostaat vervangen. doet hetweer.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.