BMW 3-Serie: accu leeg na starten en gelijk weer uitzetten

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.2

Dag,

afgelopen week heb ik onderstaand meegemaakt. Ik heb dit eerder al eens meegemaakt met deze auto maar ook met andere BMW's. Als ik de auto koud start en binnen bijvoorbeeld 1 minuut weer uit zet. Vervolgens een dag laat staat lijkt de accu leeg. De startmotor lijkt wel rond te draaien maar neemt de motor niet mee.
Overstarten gaat dan als volgt; startmotor draait rond maar neemt de motor maar op de helft vd oospronkelijke snelheid mee (althans zo lijkt het....) De motor wil af en toe aanslaan en na veel pompen gas geven slaat de motor aan, niet op alle cilinders (denk verzopen) en met veel rook.

Klinkt iemand dit bekend in de oren of heeft iemand hier een verklaring voor ? Is er iets niet goed (met al mijn auto's) Ik ben benieuwd naar jullie reacties.

mordaunt

Geplaatst door mordaunt (0) , lid sinds 10 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

auto2425 (0), 10 jaar geleden

Zou als eerste toch de startmotor/relais/bendix demonteren en controleren of deze wel voldoende uitslaat om de starter krans(vliegwiel) mee te nemen.

TheGenerator (0) PRO, 10 jaar geleden

Dan is inderdaad je motor verzopen geweest.
Komt vaker voor bij dit type motorblok.
De inspuitventielen blijven nog even open staan als je de motor gelijk weer uitzet bij koude start.

Brum1467 (0), 10 jaar geleden

Even de capaciteit van de accu laten testen. Pas als deze goed is verder gaan zoeken richting de startmotor. Wellicht een slecht relais op de startmotor of slechte massa verbindingen.

rover200vi (0), 10 jaar geleden

Dan zou je dus het gaspedaal volledig ingedrukt kunnen houden (de volgende keer als je hem start). Dan spuit hij ook geen benzine meer in.

Zo zou je dat dus kunnen testen. (neem ik aan)

mordaunt (0), 10 jaar geleden

accu heb ik late testen en is goed, is trouwens ook pas 3 maanden oud. @rover, deze snap ik niet helemaal...

rover200vi (0), 10 jaar geleden

Bij de meeste auto's kun je voor het starten het gaspedaal tegen de vloer aan drukken en dan spuit er geen benzine meer in de motor.

roykejanssen (0), 10 jaar geleden

het lijkt mij overigens stug dat er iets met de startmotor is, auto heeft pas 70dkm gelopen en start
altijd perfect, alleen wanneer ik doe zoals boven beschreven.
Denk dat ik het er maar bij laat zo, gewoon niet meer gelijk uit zetten die auto ;)

Gr.

rover200vi (0), 10 jaar geleden

Misschien kan het ook zijn dat de olie nog niet helemaal goed is rondgepompt en warm-geworden en dat de motor de extra stress van het aan-uit zetten niet kan waarderen. Probeer je olie eens helemaal af te toppen en probeer het daarna anders nog eens.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.