BMW 3-Serie: afslaan (E36 320 vanos automaat)

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 320 i m50 vanos

Hallo ,ik heb hier een E36 bj94 320i automaat ,deze motor slaat regelmatig af (warm en koud) en loopt op 4/5/6 cilinders nu zijn de bougies, luchtfilter en brandstoffilter al vervangen compressie is ook gemeten is ook goed ,komt t wel eens voor dat de bobine(s) stuk gaan, of is dit een bekend probleem wat iemand kent???


Mvg Peter.

Peter8809

Geplaatst door Peter8809 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Freude_am_Fahren (0), 15 jaar geleden

Bobines van het andere type dan Bremi, willen nog weleens scheurtjes vertonen in het kunststof rond de transformator-kern. Dat gaat samen met het optreden van inwendige sluiting + verzwakte vonk.
Of een bobine wel/ niet goed werkt valt eenvoudig te testen met een bobine + bougie op het motorblok (zorg voor voldoende massa-contact).

Stekkerverbindingen loshalen* (zeker die van kabelboom aan boordcomputer) + voorzien van contactspray wil ook weleens verbetering brengen. Controleer ook de massa-verbinding aan een van de bevestigingsboutjes bij de bobine van cilinder 6 (dichtst bij schutbord).

*) Eerst accu -pool los, anders storingen opgeslagen.
Voetpakking van stekkers niet verliezen, anders staat de stekkerverbinding niet meer onder voorspanning en ontstaan er nog meer
(contact-)problemen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.