BMW 3-Serie 2006: Afstandsbediening doet niets meer

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Motorcode: M47d20TU2

Gents,

Sinds kort de de AB het niet meer, via het knopje op het dashboard gaat alles nog wel. Ook met de losse sleutel gaat alles nog wel op slot en van slot, alleen dan gaat wel het alarm af.

De eerste keer dat ik het had heb ik eerst alle zekeringen gecontroleerd maar die waren alle 4 oké. Ook via de reserve sleutel geen sjoege, de auto gaat niet op slot

In eerste instantie dacht ik dat het een bedradingsprobleem zou zijn, want elke keer als ik de kofferbak open heb gemaakt dan werkt het systeem niet meer. Vanmorgen heb ik ook de receiver gechecked voor zover mogelijk.

Maar daar leek in eerste instantie niets mee aan de hand, die is ook lastig te controleren omdat deze in een dikke laag teer zit verstopt. aansluitend heb ik wat plastic van de achterklep verwijderd om de bekabeling te controleren maar dan moet je (volgens mij) de rubber hoes kapot snijden anders kan je er niet bij.

Klopt dat?

Verder viel dit mij op, 3 van de vier zijn al gebroken. Wat is dit? Het lijkt op een aarding....wat is dit?

(het gaat om deel tussen torx bout van scharnier en rubber)

Vraag dus:

Kan je die antenne module op een andere manier controleren? Moet je het beschermhoes rond de kabelboom kapot snijden om de draden te controleren?

Dank alvast!

longdude6634

Geplaatst door longdude6634 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 3-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Einstein Brain (0) PRO, 10 jaar geleden

Ik zou beginnen met de gebroken massastrips te vervangen.(bedoeling van deze strips is goede massa te geven aan de achterklep, omdat anders alleen massa gegeven word via de scharnieren, en daar een hoge weerstand kan in zitten). Massastrips zijn apart te verkrijgen bij een BMW dealer. Als dat geen oplossing voor je probleem is controleer dan de bedrading tussen antenne module en de plaats waar de bedrading terug in de carrosserie komt, als je de hemelbekleding losmaakt zal je wel zien waar . Bedrading breekt regelmatig op de plaats waar ze plooit als je de achterklep of achterruit open en dicht doet . Draden kan je één voor één vervangen , zeker de rubberen beschermhoes rond de kabelboom niet kapot snijden !!

longdude6634 (0), 10 jaar geleden

Dank je voor de reactie!

Ik heb een andere massa aangelegd met een paar amp's, maar nog geen enkele reactie. Met de spoiler eraf kon ik de bedrading ook niet goed bekijken. Ik heb wel geprobeerd om tijdens het indrukken van "sluiten" op de afstandbediening in de thule's te knijpen maar ook toen geen enkele reactie.

Ik lees wel "veel" problemen met die versterker, is die uit te lezen?

Gr. Arjan

longdude6634 (0), 10 jaar geleden

Is die diversity antenne te controleren met INPA?

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Nope, wel de de infotainment maar INPA laat niet zien of de antenne amplifier het nog doet. Je kan wel meten of er prik op staat.

longdude6634 (0), 10 jaar geleden

Gevonden, het was niet de antenne maar de kabeldoorvoer. Ik wist niet dat de e91 hier ook al last van had, leren ze niet erg bij BMW.


Nu even een noodreparatie aangebracht, binnenkort even een goede reparatieset kopen.

Topic mag dicht

MJ (0) PRO, 10 jaar geleden

Leren? Blijkbaar vind BMW het te duur om soepele siliconenkabel te gebruiken bij de scharnieren. Ik heb alle draden vervangen bij het scharnier en zitten in een nieuwe krimpkous.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 3-serie of stel zelf een nieuwe vraag.