BMW 5-Serie: Airco Stank in auto...

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 545

Hallo,

Ik zit met een probleem, de auto stinkt enorm naar een muffe geur als ik de airco uit zet.

Laatst ben ik naar de bmw dealer geweest voor een desinfectie, die is uitgevoerd.

Maar nu 2 weken later is de stank alleeen maar erger geworden.

Ben al terug geweest bij de dealer, en die melde mij dat de hele dashbord eruit moest. En dat een soort radiateur schoon gemaakt moest worden. mits hij nog goed is anders kwam er een nieuwe.

Zij tellen ruim €1000,- voor de reparatie.

Is er geen andere oplossing om de stank eruit te halen?

Alvast bedankt

Don_mario

Geplaatst door Don_mario (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor BMW 5-serie? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Ééns de airco begint te stinken heeft desinfecteren geen enkele zin (komt toch terug) het is een tijdelijke symptoom bestreiding om de geurhinder terug te dringen, de feitelijk bron/veroorzaker wordt niet aangepakt.
Er is dan nog maar één oplossing en dat is de verdamper handmatig te reinigen ! dit kan alleen door het dashboard te verwijderen anders geraak je niet bij de verdamper.
De stank wordt veroorzaakt door schimmels/bacteriën die zich op de verdamper hebben gevormd, het wordt alleen maar erger.
Oorzaak is in veel voorkomende gevallen verkeerd gebruik van de ac installatie.

brunovanderjeught (0), 13 jaar geleden

Heb ooit hetzelfde probleem gehad met een vw new beetle, wat bij mij heeft gewerkt, is met een spuitbus "OUTZ" ,of iets met ongeveer die naam, dagelijks eens in de ventilatiegaten en de luchtinlaat te spuiten, na ongeveer twee weken was de stank voorgoed verdwenen . Deze vind men in de supermarkt. Veel succses ermee

TheoStek (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat zet geen zoden aan de dijk, dagelijks de airco uit zetten een 10 minuten van te voren voordat de plaats van bestemming is bereikt, bereik je veel meer dan dat het ac systeem altijd op auto staat.
Ik begrijp het tot op de dag van vandaag nog niet dat, er personen/mensen zijn die toch de airco gebruiken terwijl het niet nodig is!
Wie ooh wie gebruikt de kachel, cv installatie, open haard, in de zomer binnen in huis.
Toch wordt de airco gebruikt in combi met de kachel in de winter ? of lagere temperaturen ! nergens voor nodig..
Gebruik de airco waar deze voor dient ! om te koelen of te ontwasemen en niet met de gedachten ik heb automatische airco ! komt wel goed.. is een verkeerde gedachten en gebruik ervan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je BMW 5-serie of stel zelf een nieuwe vraag.